Natalia Tena: “El fenomen fan de Harry Potter perviu perquè demostra la importància de l'amistat en l'adolescència”

James i Oliver Phelps, que van interpretar als bessons Weasley, van animar a veure Harry Potter: The Exhibition perquè “és una experiència” que es viu entre generacions

Guardar

Harry Poter: The Exhibition
Harry Poter: The Exhibition

Harry Potter: The Exhibition ja ha aterrat a València i, amb ella, alguns dels seus actors. Dijous passat, James i Oliver Phelps, que donen vida als bessons Weasley en la saga de J.K Rowling, juntament amb Natalia Tena, que interpreta a Nymphadora Tonks, van participar en la presentació d'aquesta mostra interactiva que manté viu el fenomen fan i que es converteix en una experiència per a tots els sentits, van coincidir.

Oliver Phelps: "És increïble el que la gent pot arribar a sentir per una vareta"

La presència dels actors en la xicoteta estora roja del dijous a la vesprada va ser, potser, un dels moments més esperats pels seguidors de la saga literària i cinematogràfica que protagonitza Harry Potter. Aquest és, per a Tena, el culpable del gran fenomen que ha generat aquesta història de ficció. "Crec que el que ha provocat que el fenomen fan pervisca durant tant temps és que gràcies al protagonista s'ha demostrat la importància de l'amistat durant l'adolescència, encara que també ha sigut important la part d'amor, per exemple. La gent ha pogut sentir-se molt identificada en eixa idea que els amics són la família que tu tries", va assegurar en la roda de premsa prèvia a l'estora.

A eixe pas de generació a generació que va destacar Tena també es va referir Oliver Phelps. "És molt bonic veure com els que van gaudir de les pel·lícules quan es van estrenar ara van a Harry Potter: The Exhibition juntament amb els seus fills. És increïble el que la gent pot arribar a sentir per una vareta", va confessar.

Així mateix, el seu germà James va explicar que aquest espai dedicat al Món Màgic amb tot tipus de detalls que van des del vestuari fins a objectes i escenaris de la pel·lícula "no és sol caminar pels corredors". En concret, des del seu punt de vista, "és sentir-te dins de la pel·lícula perquè, per exemple, escoltes la veu de Voldemort. No fa falta llegir els rètols perquè reuneix aquesta màgia a la perfecció. No és una exposició, és tota una experiència", per la qual cosa va animar a tothom a acostar-se al Museu de les Ciències a comprovar-lo.

La intèrpret de Nymphadora Tonks, d'altra banda, va confessar que encara que en el rodatge es va centrar a treballar en el seu personatge, si haguera de decidir un moment favorit seria volar amb les graneres. "Mai havia utilitzat tant la imaginació", va dir. A més, va lamentar que amb el pas del temps els actors no hagen mantingut aqueixos vincles d'amistat tan intensos que van viure gràcies a Harry Potter, però que guarda un gran record de tots ells.

Harry Potter: The Exhibition fa la seua segona parada a Espanya des del 13 d'abril a València, "un lloc increïble que és perfecte per a acollir-la" perquè "cada ciutat li aporta la seua pròpia personalitat", segons Robin Stapley, Vicepresident Creatiu i de Disseny de GES Events.

Tal com va informar Rafael Giménez, soci de l'empresa organitzadora, Sold Out, abans d'obrir les seues portes ja s'han venut 60.000 entrades per a recórrer cada centímetre de la representació del Món Màgic en els seus 1.500 metres quadrats dins del Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. I és que a més d'oferir al públic objectes tan singulars com les ulleres de Harry o la possibilitat d'extraure una mandràgora del seu test, també estrena una secció de l'últim lliurament de la saga, Animales Fantásticos: Los Crímenes de Grindelwald.

Destacats