25n
25N
25N

Naix 'Paiporta Món de Contes', el festival de narrativa oral per a tots els públics

Naix 'Paiporta Món de Contes', el festival de narrativa oral per a tots els públics
27/09/2016 -

El proper divendres 30 de setembre comença ‘Paiporta Món de Contes’, el primer festival de narrativa oral de la localitat. Fins al 8 doctubre, Paiporta acollirà a destacades veus de la narració oral de l’estat espanyol, amb representacions per a tot tipus de públics. El festival té també una vessant internacional, i el país convidat en aquesta primera edició serà el Japó, amb la presència del conta-contes nipó Yoshi Hioki. ‘Paiporta Món de Contes’ és una iniciativa de l’àrea de Cultura i la regidoria de Foment de les Arts Escèniques i Biblioteca, i comptarà amb la direcció del conta-contes local Susu Benítez, en coordinació amb el personal tècnic de Cultura.

Una de les característiques principals d’aquest festival és el fet que va dirigit a tot tipus de públic, i té sessions tant per a bebés de dos anys, com per a persones majors, que es portaran a terme a la Llar del Jubilat. Paiporta ha tingut altres esdeveniments amb la narració oral com a eix fonamental, però sempre s’havien quedat dins de les escoles i centres educatius. Ara, ixen al carrer i s’obrin a tot tipus d’oients.

En la variada programació, destaca la presència del japonés Yoshi Hioki pel punt exòtic que aporta la rica cultura oral japonesa, però també es digna de destacar la participació de la guardonada amb el premi del públic en l’última Fira de Teatre de Castella Lleó, Eugenia Manzanera, el 7 d’octubre, en una sessió per a públic a partir dels 2 anys; o el maridatge de vins i contes ‘Romances y vinos’.

A més, acompanyarà a tot el festival l’exposició de ‘Pop-ups llibres desplegables i tridimensionals’ a la Biblioteca Pública María Moliner Ruiz, i entre els narradors i narradores també estarà El Gran Jordiet, Llorenç Giménez, Luna la Juglaresa, Vicent Cortés, Óscar Mora, i Rodamons Teatre.
Els escenaris on es desenvoluparan les actuacions també serà rics i variats, amb sessions obertes al Mercat Municipal, la Llar del Jubilat, el Museu de la Rajoleria, la Biblioteca María Moliner, els centres educatius de la localitat, el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), l’Auditori Municipal, el Pub Momo, i els carrers en general, amb la cercavila de cloenda, programada per al 8 d’octubre.

Aquest festival té com a objectius crear a Paiporta un referent cultural obert i transversal, per establir connexió i interès als diferents segments de població, des de xiquetes i xiquets a persones majors; ‘Món de Contes’ tractarà de convertir-se en referent a la Comunitat Valenciana i Espanya, sense oblidar la projecció internacional; i afavorir el coneixement i la diversitat cultural que transmet la narració oral, incorporant contadors i contadores d’històries de diferents procedències i estils, i ampliant el ric univers del conte, la llegenda i la tradició.

‘Paiporta món de contes’ també pretén impulsar l’escolta com una qualitat essencial per a la millor relació amb els demés i el món tan canviant que ens rodeja; que l’escola continue sent un nucli important d’intervenció, al implicar a la comunitat educativa; oferir una programació de narració oral de qualitat, i potenciar i donar visibilitat a aquest art.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 13 =

museo prehistoria