25n
25N
25N

Ningú serà exclòs

27/12/2017 -

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat la inconstitucionalitat i nul·litat del Decret Llei 3/2015 de la Generalitat Valenciana, una de les primeres normes que va aprovar el Consell de Ximo Puig quan va accedir al govern autonòmic, i que regulava l’accés universal a l’atenció sanitària a persones estrangeres en situació irregular. Una decisió davant la qual el president de la Generalitat ha sigut clar i rotund. Davant la inhumanitat demostrada pel Govern de Mariano Rajoy, que vol impedir l’accés universal a la sanitat a les persones immigrants en situació irregular, ha assegurat que se cercaran vies alternatives perquè ningú quede exclòs del sistema.

És lamentable que el Partit Popular ha recorregut al Tribunal Constitucional per a aconseguir anul·lar una norma autonòmica amb l’agreujant que, en aquest cas, es tracta d’un fet d’una profunda insolidaritat que atempta contra una mesura que permetia l’atenció a persones que en moltes ocasions es troben en situació de vulnerabilitat.

A més, cal tenir en compte que existeix una instrucció prèvia al decret que permet que es mantinga eixa atenció universal i es seguirà tractant a aquestes persones. El decret ha permés que 17.000 ciutadans i ciutadanes puguen rebre assistència sanitària i així continuarà. No permetrem aquesta indignitat, aquest atemptat contra els drets humans i insistim a exigir la derogació del Reial decret 16/2012 de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, que és el major atac a l’Estat social, de dret i el sistema sanitari públic.

Una anotació final. D’acord amb les dades aportades per la Conselleria de Sanitat, atendre a 30.000 persones immigrants “sense papers” ascendiria a 6,05 milions d’euros, o el que és el mateix, un 0,1 per cent del pressupost que maneja el departament que dirigeix Carmen Montón i que ascendeix a 6.390 milions d’euros. Una quantia que, no obstant això, caldria revisar a la baixa, ja que estan comptabilitzades 23.663 persones en aquesta situació.

Sandra Gómez

Portaveu del Grup Municipal Socialista i

Primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =