25n
25N
25N

El 'Nadal Solidari' de Patraix ja és tot un clàssic en el barri

El ‘Nadal Solidari’ de Patraix arranca amb la recollida d’aliments no peribles per als més necessitats

Foto: facebook.com/avpatraix

El 'Nadal Solidari' de Patraix ja és tot un clàssic en el barri
03/12/2018 -

Des de fa més de 20 anys, l’Associació Veïnal de Patraix organitza el seu ja tradicional ‘Nadal Solidari’, una iniciativa en la qual tots els veïns del barri s’involucren per a ajudar als quals tenen més dificultats, però també perquè cap veí se senta a soles en aquestes dates tan assenyalades. D’aquesta manera, al llarg del mes, s’organitzen diferents activitats que ja són tot un clàssic, com la visita del Pare Noel, els berenars infantils o la celebració de Cap d’any en la Plaça de Patraix, centre neuràlgic d’aquest barri valencià.

I, un any més, el ‘Nadal Solidari’ arranca amb la campanya de recollida d’aliments no peribles i productes d’higiene, que es mantindrà fins al pròxim 22 de desembre, moment en el qual es començaran a repartir els lots de productes entre les persones inscrites en el Centre de Serveis Socials de Patraix. Sens dubte, una de les iniciatives en la qual més es bolca els veïns i veïnes del barri per a ajudar a les famílies amb més dificultats de Patraix. Així, ja es poden deixar els productes en la seu de l’Associació Veïnal del Patraix, en horari de 18.00 a 21.00 hores, els dimarts, dimecres i dijous.

Però el ‘Nadal Solidari’ és molt més. I ja s’han organitzat activitats per a tota la família per a gaudir d’aquests dies envoltats d’amics i coneguts. Aquesta vesprada, a les 18.00 hores, hi haurà un berenar infantil en el qual també s’inaugurarà l’exposició del concurs infantil de dibuix. Les activitats continuaran el dijous, 13 de desembre, amb la presentació, en la seu dels Serveis Socials de Patraix, del Servei de Mediació per a resoldre conflictes veïnals, així com una xarrada sobre la igualtat el 17 de desembre.

I amb motiu del 40 aniversari de l’Associació Veïnal de Patraix també s’han incorporat activitats commemoratives durant aquests dies. En aquest sentit, del 19 al 21 de desembre, veïns i visitants podran gaudir d’un Mercat d’Antiguitats en el local de l’associació, en el qual trobareu articles de més de 40 anys. Però, a més, també tindrà lloc un acte de clausura, el divendres 21 de desembre, en el Complex Cultural La Petxina, on es lliuraran els premis dels diferents concursos organitzats i es lliurarà un obsequi als homenatjats.

Les activitats més nadalenques arrancaran el dissabte, 22 de desembre, amb la visita del Pare Noel. Un dia molt complet que començarà, a les 12.00 hores, amb una exhibició de ball tradicional a càrrec de la Carraspera, i continuarà, a les 18.00 hores, amb un berenar infantil i una cercavila nadalenca pels carrers del barri fins que arribe el Pare Noel a la Plaça de Patraix. Per a poder parlar amb ell tan sols serà necessari aportar el teu granet de sorna amb la campanya de recollida d’aliments.

Serà el 24 de desembre quan el Pare Noel visite la planta pediàtrica de l’Hospital Peset, i el 26 de desembre quan tinga lloc un original contacontes, però en anglés, que se celebrarà en la seu de l’associació.

Finalment, el ‘Nadal Solidari’ posarà el fermall d’or amb la celebració de la festa de Cap d’any. Tot un clàssic que, cada any, compta amb més participació. Aquesta festa arrancarà a les 23.30 hores amb el repartiment de cava i raïms de la sort per a les dotze campanades, i se celebrarà l’entrada del 2019 amb un ramillet de focs artificials, la cremà de la foguera i música en directe. Per a acabar aquesta nit intensa, a les 03.00 hores, tot aquell que vulga podrà participar en la torrà de pa i porta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

CCCC
torrent