25n
25N
25N

Nacho López: "El que va començar com un joc es va transformar en la nostra professió"

Canallaco presenta el 10 de novembre en las Naves el musical ‘Les fabuloses cançons per a desaparèixer’

Nacho López: "El que va començar com un joc es va transformar en la nostra professió"

Tota una dècada dedicada a la seua passió, el teatre. Nacho López i Rafa Segura són l’ànima màter de la companyia CanallaCo Teatre. En 2006 les il·lusions i inquietuds d’aquests joves al costat de Maria Zamora i Migue Soriano feien que la companyia de teatre vera la llum. Amb moltes idees i molt fresques aquests xics aconsegueixen fer-se amb els drets de ‘El otro lado de la cama’ amb el que van aconseguir fer una adaptació lliure sota la batuta de David Serrano. Des de llavors fins ara en què estan a punt de presentar el musical ‘Las fabulosas canciones para desaparecer’ han passat una infinitat d’obres.

“Las Fabulosas canciones para desaparecer”

Aquest projecte que es presenta el pròxim dia 10 de novembre en las Naves, està protagonitzada pels actors Helena Font, Rafa Segura, Héctor Fuster, Maria Zamora, Paco Carrall i Silvia Rico i comptarà, a més, amb l’actuació en directe dels músics Xema Forts i Alfonso Luna.

El musical versa, segons el mateix Nacho López, sobre la història de “Àlex, una fantàstica musa que, després de centenars d’anys sent objecte d’inspiració, decideix deixar la seua funció per a treballar de cambrera en un karaoke. Allí coneixerà a Elio i Santi, dos músics que l’últim que cerquen és el reconeixement i la fama. Però Àlex, en contra de les prohibicions del seu món màgic, es convertirà en la cantant del grup”.

1. Quina valoració fas d’aquests deu anys de companyia?

Nacho López: “Crec que com qualsevol relació hi ha moments en els quals tens més o menys il·lusió. Amb el temps tot es torna més difícil però també aprens. Per a nosaltres això és un aprenentatge, una manera de vida. La meua valoració és completament positiva, encara que com ja et dic, hi ha vegades que tot costa més, dies en els quals penses a tirar la tovallola i altres dies en els quals saps que això és el que has de fer.”

2. Com van ser els inicis?

Nacho López: “Vàrem començar molt joves, sense moltes pretensions. L’única cosa que volíem era fer teatre per a satisfer la nostra inquietud. Amb el temps i ja formant-nos professionalment com a actors, el pas lògic de la companyia va ser prenent rumb fins a arribar on estem hui. El que va començar com un joc es va transformar en la nostra professió.”

3. Quanta gent forma la companyia?

Nacho López: “Doncs comencem sent cinc, després amb el temps hi ha gent que se’n va anar, gent que es va unir més tard i actualment som Rafa Segura i un servidor.”

4. Heu rebut algun tipus d’ajuda per a créixer?

Nacho López: “Ajuda humana molta.”

5. Quin ha sigut el èxit més gran?

Nacho López: “No crec que s’haja de mesurar les coses en èxits o triomfs. En estos deu anys han ocorregut coses molt positives; hem actuat fora d’Espanya, hem treballat amb amics i professionals increïbles als quals sempre hem admirat, hem tingut la sort de ser editats en llibre… I amb les dificultats que comporta fer teatre en aquest país, hem pogut treballar en el que ens agrada.”

6. En què esteu treballant en aquests moments?

Nacho López: “Doncs estrenem el 10 de novembre, estem concentrats únicament en l’obra i començant a fer el treball posterior de distribució d’aquesta.”

7. De què va “Las Fabulosas canciones para desaparecer”?

Nacho López: “Doncs és la història d’Àlex, una Musa que farta de complir les normes del seu món, decideix saltar-se una d’elles, així que decideix convertir-se en cantant per a saber el que se sent en fer art i no ser objecte d’inspiració. A partir d’ací comença l’aventura, ja que coneix a Elio i a Santi, dos personatges una miqueta peculiars, que treballen com a músics en un karaoke… El món real i el món màgic xoquen i és llavors quan inevitablement, Àlex, no pot fugir tan fàcil del que li ha tocat ser…”

8. Per què tenen els espectadors que anar a veure l’obra?

Nacho López: “Perquè ho passaran bé, perquè podran cantar les cançons… Perquè riuran (espere) i perquè és una bona manera de desconnectar de la realitat i fer-ho en família o amb amics.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 13 =

museo prehistoria