25n
Orgull
Orgull

Naix en Terra Natura Benidorm un tití cap de cotó, espècie en perill "crític" d'extinció

Naix en Terra Natura Benidorm un tití cap de cotó, espècie en perill "crític" d'extinció
30/08/2018 -

Un tití cap de cotó, espècie en perill “crític” d’extinció, ha nascut en el parc de naturalesa i animals Terra Natura Benidorm (Alacant) d’una parella reproductora que es va formar en 2015.

Segons ha explicat el parc d’animals en un comunicat, la jove parella de titis de cap de cotó ha aconseguit per fi tenir una cria, “indicador del benestar de l’espècie”, que es troba sota el grau d’amenaça “més alt” abans de considerar-se extingit.

Per als veterinaris del parc aquest naixement suposa un “avanç”, ja que significa que les cries anteriors que ara tenen dos anys d’edat “han aprés a criar a un nounat”. La parella reproductora es va formar en 2015 amb l’arribada d’Eva que, al costat de Carmelo, un tití que ja habitava en Terra Natura Benidorm, va tenir la seua primera ventrada fa dos anys.

D’altra banda, després de cinc anys d’espera, a aquest naixement se suma el de la cria de tití pigmeu (Cebuella pygmaea), considerada l’espècie de primat més xicotet del planeta. Les cries d’aquesta espècie solen pesar en nàixer uns 16 grams i la talla mitjana dels adults amb prou faenes aconsegueix els 13 centímetres. La xicoteta ja ha començat a soltar-se de les esquenes dels seus progenitors després de superar les primeres setmanes de vida.

En moltes espècies de titis tant la mare com el pare s’encarreguen de la cura i transport dels xicotets. Paral·lelament, els germans majors també col·laboren en aqueix procés de criança per a adquirir experiència, encara que cada poc temps li’ls /els hi retornen a la mare perquè els allete. A partir dels tres mesos d’edat les cries s’independitzen definitivament dels seus progenitors.

Ambdues espècies de titis són arborícoles, per la qual cosa no baixen al sòl de la selva. Mentre que el pigmeu es distribueix per diversos països llatinoamericans, la població del cap de cotó es troba restringit a una zona de selva de Colòmbia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 15 =