25n
Orgull
Orgull

Naix "Teixint Futur", el primer hub d'emprenedoria social a nivell nacional a Benetússer

Naix "Teixint Futur", el primer hub d'emprenedoria social a nivell nacional a Benetússer
23/06/2021 -

“Teixint Futur” és una iniciativa pionera duta a terme a través d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Benetússer, amb la cessió d’instal·lacions municipals, i l’ONGD Valenciana Formació Senegal, que posseeix dilatada experiència tant a nivell nacional com internacional en activitats d’índole sociolaboral.

Aquest “hub” es concep com un espai de treball comú per a aquelles iniciatives d’emprenedoria social, startups socials, ONG’s i associacions d’inserció laboral, encaminades a projectes dissenyats per a la creació d’ocupació sostenible. Es tracta d’una acció centrada especialment en col·lectius desfavorits amb l’objectiu que el coneixement, la creativitat, el talent i la innovació es posen en pràctica en un entorn comú, generant activitats i projectes d’alt impacte social i/o ambiental de manera sostenible.

La unió de projectes i persones, aconseguir que es generen sinergies i impulsar-les en el seu avanç a través de mentoritzacions, assessoria, laboratoris d’innovació, tallers de producció i formació no reglada és el distintiu d’aquest “hub” d’emprenedoria social.

En un inici, les organitzacions que comencen les activitats en el hub d’emprenedoria social seran: l’ONGD Formació Senegal i la seua iniciativa d’emprenedoria social “Projectes Extraordinaris” com a promotora del projecte, així com l’ONGD Kasumay i l’Associació Alanna, a les quals, se sumaran en breu altres que ja han sol·licitat la seua incorporació.
Toni Zamorano president i fundador de l’ONGD Formació Senegal ressalta que el projecte “Teixint Futur” ha de convertir-se en un paradigma que ajude moltes altres organitzacions del tercer sector a explorar camins de transformació cap a models d’empreses socials o d’impacte, el denominat quart sector, com una de les estratègies de modernització de les organitzacions per a aconseguir un major impacte social i mediambiental.

Per part seua, l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz, destaca la importància de la posada en marxa d’un projecte transversal que conjumina els valors que defineixen el compromís municipal en matèria social i d’igualtat, promovent al mateix temps l’ocupació i la sostenibilitat i oferint noves oportunitats a la ciutadania.

Es fa necessari reivindicar i posar en valor la capacitat de resposta a molts problemes per part de les organitzacions que porten molts anys treballant en projectes socials, ja que atresoren molta experiència sobre el terreny: treballant en un ecosistema comú incrementaran notablement la seua capacitat d’impacte.

En suma, l’ADN del projecte posa el focus en aquells col·lectius de població, especialment dones, que es despengen del mercat laboral per múltiples factors; socials, culturals, familiars, legals, edat, càrregues familiars i un llarg etcètera, però que atresoren talent, creativitat, capacitat de treball, compromís i vocació d’emprenedoria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − disset =