25n
25N
25N

Naix el servei 'Orienta' per a atendre i assessorar persones LGTBI i als seus familiars

Naix el servei 'Orienta' per a atendre i assessorar persones LGTBI i als seus familiars
01/08/2019 -

El nou servei especialitzat ‘Orienta‘ d’atenció i assessorament al col·lectiu LGTBI ha entrat en funcionament aquest dijous, principalment enfocat a lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals per a donar resposta a les necessitats socials del col·lectiu, així com els seus familiars i persones reunides que requerisquen d’una atenció específica vinculada a la seua realitat.

L’eina, impulsada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, es presta tant de manera presencial, a través de les seues tres oficines situades a València, Castelló i Alacant, com per telèfon i correu electrònic.

Les persones que formen part de ‘Orienta’ són la “cara” de l’administració valenciana per a donar respostes a les diverses necessitats socials del col·lectiu, “des de la professionalitat, però també des de la proximitat i el coneixement de la problemàtica a la qual s’enfronten”, com ha destacat el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez.

Entre els seus serveis també està el suport legal, l’orientació laboral i educativa, l’assessorament a persones migrants LGTBI i l’atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d’odi per ‘LGTBIfobia’, així com a la violència en parella, detalla la Generalitat Valenciana en un comunicat.

Per a enguany i el pròxim, el departament que dirigeix Mónica Oltra destinarà un total d’1.006.809 euros. En tractar-se d’un servei social especialitzat, ‘Orienta’ s’integrarà en la xarxa pública valenciana de serveis socials i atenció a la igualtat en la diversitat.

Les ciutadanes i ciutadans que vulguen sol·licitar algun tipus d’informació o assessorament poden dirigir-se a partir d’aquest dijous a les oficines ‘Orienta’ de les tres capitals de província. A Alacant, l’oficina està situada en avinguda Jaume II, 77; a Castelló, en carrer Riu Túria, 7, i a València en carrer República Argentina, 22.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 5 =

mercat medieval ontinyent