25n
25N
25N

Naix Russafa Creativa per a convertir el barri en un hub creatiu internacional

L’objectiu és convertir Russafa en un referent internacional al mateix nivell que zones conegudes de Berlín o Estocolm

Naix Russafa Creativa per a convertir el barri en un hub creatiu internacional
29/04/2020 -

Professionals i empreses de totes les àrees creatives del barri valencià de Russafa – art, comunicació, disseny, arquitectura, gastronomia o arts escèniques – s’han unit per a crear Russafa Creativa, una iniciativa que tracta de conjuminar forces per a fer valdre el teixit creatiu valencià a escala internacional. I és que tan sols en aquest barri de València es concentren al voltant de 150 professionals i empreses d’aquest sector, convertint el barri en un dels majors ecosistemes creatius de la ciutat.

D’aquesta manera, i amb l’objectiu de donar una major visibilitat, Russafa Creativa s’encarregarà d’organitzar i promocionar esdeveniments conjunts i col·laboratius per a convertir aquest barri en tot un referent, com ja ocorre en altres zones de ciutats europees com Berlín, Estocolm, Hamburg o Dubai. Així, a aquesta iniciativa, que parteix de les empreses Serviceplan València i Nolich, s’han sumat moltes altres com Quatre Films, Sala Russafa, l’Imperio de los Libros o el xef Tomás Guitxán, entre altres.

En paraules de Luis Piquer, CEO de Serviceplan, “a Russafa ja existeix un teixit creatiu real que no cal crear de zero, sinó només potenciar i donar-ho a conéixer per a oferir-ho al món. València necessitava des de fa temps una representació clara per al seu teixit creatiu, portem temps treballant en aquest projecte i just ara, a l’abril, quan teníem planejat traure’l a la llum amb un gran esdeveniment de llançament, veiem que és més necessari que mai a conseqüència de la crisi del coronavirus que estem enfrontant. Ha de ser un al·licient per a actuar ràpidament i posicionar el nostre ecosistema creatiu d’una forma ambiciosa en el món i potenciar el seu futur i a tots els seus membres en temps incerts”.

Russafa congrega el 70% del teixit empresarial creatiu. I és que en els seus històrics carrers han anat creixent els comerços de proximitat, llibreries, bars… que han dotat a aquest barri d’un halo de creativitat que s’ha anat incrementat amb l’obertura de nous locals com a galeries d’art, locals d’interiorisme o arquitectura o sales de teatre. Per això, Russafa Creativa sorgeix amb la necessitat de donar a conéixer tot aquest teixit, i convertir-lo en un hub creatiu internacional.

D’aquesta manera, el primer que es durà a terme és la creació de la web ruzafacreativa.com, que funcionarà com una plataforma aglutinadora on, a més, es posarà en contacte l’oferta amb la demanda. Però això no és tot, ja que també s’està treballant en la posada en marxa d’una mostra d’urban art que, amb la col·laboració d’artistes locals i internacionals, ompliran els carrers del barri de creativitat.

Finalment, entre els projectes per a l’any vinent es troben tant l’edició del primer Anuari de la Creativitat Valenciana, en el qual es recolliran els casos d’èxit de 2020, com la creació de la primera edició dels Premis Russafa Creativa. Una iniciativa imprescindible per a promocionar l’art de la ciutat que, a més, naix quan la ciutat es prepara per a ser la capital mundial del disseny en 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × dos =