25n
25N
25N

Naix la primera zebra de l'any en Bioparc València

Naix la primera zebra de l'any en Bioparc València
03/09/2020 -

Bioparc València ha registrat el naixement de la primera zebra de l’any. Així, la zebra Bom ha mantingut el costum de ser la primera de les tres femelles a parir una cria de la qual, de moment, es desconeix el seu sexe.

Tots dos animals es troben perfectament i ja poden contemplar-se juntament amb la resta del ramat en el seu recinte exterior, on comparteixen hàbitat amb rinoceronts, estruços, ibis sagrats i marabús, segons ha informat el parc valencià.

El recinte alberga un grup de zebra de Grant (Equus burchelliboehmi) que s’ha consolidat en la reproducció d’aquesta emblemàtica i amenaçada espècie africana inclosa en la llista roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa).

El ramat està format pel mascle Zambé, que va arribar en 2012 des del Safari de Peaugres (França) i tres femelles que van arribar en 2007: Bom i Lucy, de Copenhagen Zoo (Dinamarca), i la Xiqueta, del Zoo de Halle (Alemanya).

Cada any totes elles pareixen, el període de gestació d’aquesta espècie és de 360-370 dies i només tenen una cria per part.
Amb l’edat adulta, les zebres nascudes l’any anterior són traslladades a altres institucions per a evitar la consanguinitat de l’espècie i integrar-se en altres grups.

Ja són moltes les zebres valencianes que estan repartides tant per la geografia nacional com internacional. De fet, amb la previsió dels nous naixements, els tres poltres del passat any viatjaran la setmana pròxima al Breeding Farm Snavelof (Holanda).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − dos =