25n
25N
25N

Naix el primer poltre de zebra de la temporada en Bioparc

EP

Naix el primer poltre de zebra de la temporada en Bioparc
07/08/2019 -

Bioparc València ha acollit el naixement del primer poltre de zebra de la temporada, una emblemàtica espècie africana catalogada com “quasi amenaçada” per la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). La seua població està en descens i en l’actualitat s’estima que només hi ha entre 150.000 i 250.000 exemplars.

Com l’any passat, la zebra ‘Bom’ ha sigut la primera del ramat a parir una cria en la sabana del parc, durant la matinada d’aquest dimarts. Aquesta femella va arribar en 2007 de Copenhagen Zoo (Dinamarca) per a formar un grup reproductor amb altres zebres i el mascle Zambé, que va ser traslladat des del Safari de Peaugres (França) en 2012.

Amb només un dia de vida, el preciós poltre ja segueix instintivament a la mare pel recinte multiespecie en el qual conviuen amb rinoceronts, estruços, ibis i marabús, detalla el parc valencià en un comunicat.

Encara que l’inici dels parts era una cosa esperada pels cuidadors, l’emoció i alegria en trobar a la xicoteta zebra amb unes hores de vida va ser “immensa”. Ràpidament es va posar en marxa el protocol per a garantir el benestar al xicotet i la tranquil·litat al ramat, per la qual cosa han romàs en els recintes interiors per a evitar les altes temperatures.

L’evolució és “molt positiva”, ja que els primers visitants tenen l’oportunitat de contemplar la meravellosa estampa amb la delicada cria mentre segueix a la resta del ramat. Les zebres comparteixen hàbitat amb estruços, marabús, ibis i rinoceronts en la zona que recrea la sabana en l’estació seca, que mostra una escena de naturalesa salvatge “única”.

Previsiblement, alguna altra femella d’aquesta espècie podria parir durant aquests mesos per la freqüència de coordinació dels parts com a tècnica natural de protecció del ramat. En aquest cas està formada per tres femelles adultes i dos mascles, un adult amb el rol de reproductor i el seu fill nascut en 2018.

L’últim naixement de zebra se suma als dels últims anys en Bioparc, amb el que el parc destaca la seua posició com a “referent en la consolidació d’una reserva genètica d’aquesta emblemàtica espècie africana inclosa com ‘quasi amenaçada’ (‘near threatened’)”.

La distribució geogràfica de la Zebra de Grant (Equus burchelli boehmi) es reparteix per Zàmbia, a l’oest del riu Luangwa, la República Democràtica del Congo, nord de Tanzània, Uganda, Kenya, Etiòpia i Somàlia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + cinc =

museo etnologia
ficcions 2019-2020
ficcions 2019-2020