'Cultural València' naix com una nova marca que abaste tota la cultura de la ciutat

Guardar

Presentación- cultural- València
Presentación- cultural- València

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha presentat aquest matí la nova marca 'Cultural València', creada per abastar i ajudar a reconéixer tot el potencial cultural de la ciutat «amb una identitat pròpia i distintiva» i reafirmar el pes de la cultura «com a un element propi i molt important de la identitat urbana». Aquesta nova marca cultural va acompanyada de la posada a l'abast de ciutadania i visitants d'una web (www.culturalvalencia.es) que siga una finestra única d'accés i difusió de tota la cultura que alberga la ciutat.

«Volem que València siga reconeguda en el context internacional pel seu ric patrimoni material i immaterial i que es posicione com a capital cultural en la Mediterrània amb una identitat pròpia i distintiva i un sector cultural dinàmic i independent. Volem que siga una ciutat propera i amable on es donen les condicions òptimes per atraure ciutadans per a viure, crear i difondre la seua creativitat. En definitiva, volem que la cultura es convertisca en un element de la mateixa identitat urbana i que la ciutadania s'apropie d'ella, incorporant-la a la seua vida quotidiana», ha assegurat la regidora de Cultura, Glòria Tello, en la presentació de 'Cultural València', que, d'una banda és el nom per a una marca cultural pròpia i diferenciada que abaste tota l'activitat vinculada a la cultura que hi ha a València, municipal o no, i per altra, dóna nom a una pàgina web (www.culturalvalencia.es) on es puga accedir «a la riquesa de l'oferta cultural de ciutat».

Cultural València respon «a una visió que entén la cultura com a un element diferenciador de la ciutat», ha assenyalat Glòria Tello en la presentació d'«un treball intens, rigorós, necessari i estricte que ha durat més de dos anys, en el qual hem comptat amb la col·laboració de la Universitat de València, el sector cultural de la ciutat, els treballadors de la Delegació de Cultura, a més de l'empresa que ha elaborat la pàgina web».

Tello ha afirmat igualment que València, «una ciutat amable, amb història, amb un ric patrimoni cultural i excel·lents condicions per a viure i per a crear, ha de treballar per a ser reconeguda per la seua potencialitat cultural». En eixe treball l'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de la universitat que porta el nom de la ciutat per a elaborar un pla de cultura de la ciutat com a «una eina per a fer una radiografia de la situació de partida» i proporcionar els principis objectius per a identificar i guiar els 7 programes que conté el marc d'actuació de 'Cultural València'.

El primer d'aquests programes, 'València, amb tu i per tu' abasta les iniciatives dutes a terme per a la democratització i descentralització de la cultura a la ciutat. Un segon programa, 'València en la memòria', conté aquelles que busquen recuperar la «memòria de la nostra democràcia i protegir la dignitat de la ciutadania». El tercer, 'València, Patrimoni de la Ciutadania', conté aquelles la fi de les quals és «conservar, recuperar i promoure el patrimoni de la nostra ciutat». El quart, 'València, Ciutat de la Música', incideix en tot allò dut a terme per a valorar «l'important actiu intangible que suposa la creació i interpretació musical a la nostra ciutat. Un cinqué apartat, 'València, Ciutat Mediterrània', inclou aquells aspectes de la política cultural orientats a valorar «el nostre caràcter de ciutat Mediterrània», mentre que el sisé, 'València dóna suport al sector', engloba el suport al sector cultural i els seus professionals, i un seté apartat, 'València, Capital cultural', abasta el «posicionament de la ciutat com a capital cultural reconeguda i destacada internacionalment».

DINÀMICA I CONTEMPORÀNIA

Glòria Tello ha posat exemples concrets d'iniciatives del Govern de la Nau en cadascun dels apartats, com a Cultura al Barris o Cultura als Pobles, els diferents festivals de música, la recuperació de refugis, la commemoració de València Capital de la República, les noves infraestructures, les millores en la Llotja dels Mercaders, Palau Obert, Emergents, recuperació de la Mostra de cinema, projecte de Museu de la Mar i un llarg etcètera.

Respecte a la nova marca cultural de la ciutat, 'Cultural València', ha dit que «s'ha buscat que fóra identitària, dinàmica i contemporània, i que permetera múltiples combinacions». Per a identificar-la s'ha creat un logotip que pren la seua inspiració en el 'cairó' de l'escut de la ciutat, i per a posar a l'abast de tota la ciutadania i dels que ens visiten tot el que abasta eixa nova marca, s'ha creat una «finestra única de cultura», www.culturalvalencia.es, que és una web participativa que serveix com a altaveu de comunicació de la regidoria de Patrimoni i recursos culturals, i que conté 8 apartats: Activitats, Museus, Monuments, Publicacions, Rutes, +Cultura (espais culturals, arqueologia, arxius, biblioteques, hemeroteca o patrimoni immaterial), un apartat de Notícies i un últim sobre Cultural València, obert a la participació i la interacció dels usuaris de la web a través de suggeriments, incorporació de nova informació, etcètera.

Aquesta marca cultural, 'Cultural València', que s'escriu igual en valencià, castellà o anglés, i aquesta nova web que es presenta amb el lema: «Mil maneres de gaudir la cultura i una sola finestra on trobar-la», i busca incorporar i difondre tot el potencial cultural de València, suposen, segons la regidora Glòria Tello, «un pas de gegant perquè València siga una ciutat que estiga en el mapa cultural nacional i internacional».

La creació de la pàgina web ha suposat una inversió de 21.114 euros.

Arxivat a:

Destacats