25n
Orgull
Orgull

Naix una cria de goril·la occidental de costa en Bioparc València, una espècie en perill crític d'extinció

Bioparc

Naix una cria de goril·la occidental de costa en Bioparc València, una espècie en perill crític d'extinció
13/04/2019 -

Ali, una de les femelles del grup de goril·les de Bioparc València i mare d’Ebo, el primer goril·la que va nàixer en la Comunitat Valenciana ha tingut una nova cria. Tots dos són exemplars de goril·la occidental de costa, una espècie que es troba en perill crític d’extinció.

El part va tindre lloc en els recers interiors a última hora del dijous, es va desenvolupar amb total normalitat i des del primer moment la cria es va agafar a mamar, la qual cosa, segons han destacat des del centre, és “signe de bon pronòstic”.

El fet que la mare tinga experiència en la criança és “un gran valor” i l’equip tècnic de Bioparc està “pendent en tot moment del benestar i evolució tant d’ella com del nounat”. En aquests casos “hi ha un protocol especial que inclou un condicionament dels recers i permet l’accés tant a l’interior com a l’exterior perquè la mare trie on prefereix estar”.

Encara es desconeix el sexe d’aquest nou bebé goril·la valencià, perquè no s’interfereix en la criança maternal i caldrà esperar a tindre l’oportunitat de veure la part genital per a esbrinar-ho.

Aquesta nova cria de goril·la occidental de costa (Gorilla gorilla gorilla) que naix en Bioparc València és, segons apunten des del centre, “una gran notícia per a aquesta emblemàtica espècie de primat, ja que es troba en greu risc d’extinció i està catalogada “en perill crític” en la Llista Roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (IUCN).

El grup reproductor valencià forma part del Programa Europeu de Conservació (EEP) de goril·les, i continua donant fruits i esperança de pervivència per a aquests grans primats. Està format per Mambie, el mascle reproductor i tres femelles que han tingut totes cries al parc: Ali, Nalany i Fossey.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =