caixa popular

Naix la segona cria d'un Duiker roig en Bioparc València

Naix la segona cria d'un Duiker roig en Bioparc València
11/07/2018 -

Una cria de Duiker Rojo de Natal ha nascut aquesta primavera en Bioparc València. Es tracta de la segona cria que naix en aquest parc fruit del programa europeu de conservació (ESB) de la seua espècie, segons ha informat fonts del zoològic valencià.

La cria ara pot veure’s amb el seu grup familiar en la zona d’Àfrica Equatorial en un dels característics recintes multiespècie del parc valencià, juntament amb altres antílops, els Bongos orientals (Tragelaphus euryceros isaaci) que es troba en una situació extrema d’extinció i amb els Dik-dik de Kirk, l’antílop més xicotet d’Àfrica.

Els seus progenitors són dos exemplars que van arribar d’Alemanya, del Zoologischer Garten und Aquarium Berlín el mascle i la femella del Tiergarten Nürnberg.

El Duiker roig de Natal (Cephalophus natalensis) pertany al gènere Cephalophus del que hi ha 15 espècies, únicament dues d’elles poden veure’s en institucions zoològiques europees i només una, el natalensis té un programa europeu de conservació (ESB). A Europa hi ha un total de 35 exemplars d’aquesta subespècie i a Espanya només és possible veure aquests animals en BIOPARC València.

El Duiker roig de Natal és relativament més xicotet que altres duikers. El seu pelatge és de color castany brillant, excepte en les parts inferiors que és més clar. Presenten un característic floc de pèl en el seu cap que generalment és de color castany fosc, la cua és vermellosa amb un plomall blanc i negre. És territorial i normalment viu en parelles, en parelles amb una cria o de manera solitària.

Aquest xicotet antílop és natiu de Malawi, Moçambic, Sud-àfrica, Swazilàndia, Tanzània i Zàmbia està en la Llista Roja de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa) de moment amb menor risc d’extinció. No obstant això, si les tendències actuals persisteixen, el Duiker Rojo pot desaparéixer de parts substancials de la seua àrea actual d’ocupació, segons les mateixes fonts.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 19 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC