L'Associació Democràcia en Verd es presenta com un "lobby" per a "crear una majoria social" contra el canvi climàtic

Guardar

democracia en verd
democracia en verd

L'exsecretari autonòmic de Medi Ambient Julià Álvaro i l'exregidora socialista d'Alacant Carmen Sánchez Brufal han presentat aquest divendres l'Associació 'Democràcia en Verd', un "lobby" que pretén "desemmascarar les mentides" de les empreses amb "maquillatge verd" i "crear una majoria social que impose als actors polítics unes noves regles de joc".

Així ho han explicat aquest divendres Álvaro i Sánchez-- presidenta i vicepresident de l'associació, respectivament-- en un acte en el Col·legi Major Rector Peset de València, en el qual han detallat les línies d'actuació de l'associació. A la presentació ha assistit el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

Durant la seua intervenció, el que va ser també número cinc de la candidatura d'Unides Podem a les Corts ha denunciat que en l'acord del primer Botànic no aparegueren "les paraules canvi climàtic" i ha celebrat que, després de quatre anys, haja canviat, ja que "en el segon acord, el canvi climàtic conforma el primer eix".

Han explicat que l'associació va nàixer al març de 2018 per la necessitat d'un marc global per a tots els activistes o col·lectius minoritaris ecologistes de la Comunitat Valenciana. Julià Álvaro ha lamentat que els anteriors governs "han tingut molt de paraules verdes i accions marrons"

Per això, al costat de Sánchez, van crear una associació el "primer cognom de la qual", 'Democràcia', obeeix al fet que, segons el seu criteri, "és bàsic actuar en l'àmbit polític i fer política, tot això des de la profunditat democràtica". Quant a "en Verd", l'exdiputat ha explicat que "el món" al qual volen arribar "no pot tindre un altre color que el verd".

També ha qualificat la transició ecològica com a "necessària" per a "canviar els comportaments humans i començar a viure d'una altra manera" i ha declarat que per a obtenir eixe resultat, han creat aquesta "plataforma de pressió que siga capaç de sumar el màxim de gent possible per a portar la seua força a les institucions i amb elles, fer política".

Sánchez ha detallat les tres línies d'actuació del lobby. La primera, per a "desemmascarar mentides" de les empreses amb "maquillatge verd". La segona, amb la finalitat de "crear una majoria social que impose als actors polítics unes noves regles de joc". I la tercera, tant suport mutu com global, "per a acabar amb tots aquests anys de lluita incompresa".

Ha lamentat que els activistes de Castelló, València i Alacant "no coneixen a la resta i tots pensen que estan en soledat i xoquen amb l'administració". Així, la intenció de l'associació és crear "una xarxa de coneixement i de suport mutu d'activistes en tot el territori", a més de "poder utilitzar el poder de la decisió individual de consum" i "visibilitzar i potenciar a les empreses que aposten realment per una energia sostenible".

Tot això en un context de canvi climàtic, una problemàtica que s'ha d'abordar "sense generar noves marginacions socials, per a poder construir un altre sistema" i ha avisat que "prendre certes mesures" per a pal·liar l'emergència climàtica "suposarà un cost".

Destacats