25n
Orgull
Orgull

El MuVIM es vist de lletres per a reivindicar la imatge formal de la tipografia

El MuVIM es vist de lletres per a reivindicar la imatge formal de la tipografia
23/06/2021 -

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) inaugura este dimecres 23 de juny l’exposició «Es pot xafar la línia», un homenatge a l‘art de la tipografia que desafia a les normes, juga amb l’estètica i arranca emocions.

Un any més, i per nové consecutiu, les parets de la Sala de la Torre del museu propietat de la Diputació es visten de lletres en acollir les obres dels alumnes del Màster en Arts Gràfiques (MAG) de la Universitat Politècnica de València (UPV), així com les de grans professionals del disseny gràfic valencià.

Boke Bazán, Gimeno Gràfic, Calmo Estudio o San Serif són alguns dels artistes convidats que afegiran el seu estil i manera d’entendre la tipografia als joves talents d’esta edició de 2021. Així, la frase que dóna títol a l’exposició, «Es pot xafar la línia», és una crida a experimentar amb les formes dels caràcters més enllà de les normes tipogràfiques, reivindicant l’aparença formal de la tipografia i la seua participació en el món del disseny i l’art.

«Perquè la lletra també és art, expressió artística», recalca Glòria Tello, diputada del MuVIM, qui ha recordat a més «l’especial relació que el museu manté des dels seus inicis amb el món de la tipografia».

Més de trenta obres conformen esta mirada al disseny de les lletres, a eixos traços que s’estenen per damunt o per davall de l’altura de la lletra «x» (ascendents i descendents), i que d’alguna forma o una altra «trepitgen» les línies de referència tipogràfica. En estos treballs, els artistes han experimentat amb diferents tècniques com el transfer, la pintura o la fotografía, per a després digitalitzar-los i donar forma a l’exposició conjunta.

Una tipografia com a art que, com destaca Amador Griñó, cap d’exposicions del MuVIM, «ha estat sempre present en altres cultures, com la musulmana, que atén especialment els aspectes estètics de les lletres perquè complixen també una funció decorativa».

Begoña Jordá Albiñana, catedràtica de la UPV i directora tècnica del MAG, i José Armijo Tortajada, professor associat del departament d’enginyeria gràfica, són els comissaris d’esta exposició que servix d’avantsala al 2022, any en què València es convertix en l’epicentre del disseny mundial (World Design Capital València 2022).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =