25n
25N
25N

El MuVIM celebra el 8M amb tres exposicions que visibilitzen la lluita feminista

El MuVIM celebra el 8M amb tres exposicions que visibilitzen la lluita feminista
08/03/2020 -

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), renova les seues exposicions amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, i presenta tres noves mostres que proposen abordar la lluita feminista des d’angles diferents: ‘Mitopoemas femenins’, ‘Your Bunny is a battleground’ i ‘Un crit a veus’.

L’acte de presentació de les mostres ha comptat amb la participació de Glòria Tello, diputada del MuVIM; Rafael Company, director del museu; Amador Griñó, cap d’exposicions; Alfia Leiva, autora de la instal·lació ‘Mitopoemas femenins’; Vinz Feel Free, comissari de la mostra ‘Your Bunny is a battleground’ i Julia Galán, autora del Vitrall ‘Un crit a veus’, ha indicat la Diputació en un comunicat.

Amb aquestes mostres, el MuVIM “es reivindica com a espai per a la reflexió, anàlisi i foment de l’esperit crític amb una triple exposició que aborda la imatge de la dona en la societat del segle XXI”, una “societat pertorbadora, necessitada d’un feminisme activista urgent”, com ha assenyalat la diputada Glòria Tello.

Tres mostres realitzades per dones, un fet que reafirma, segons Company, que no fan “actes amb dones en un dia, normalitzen la presència de dones artistes, convertint el MuVIM en un espai natural per a l’univers femení”. I és que “la igualtat no existeix, hem de construir-la”, ha recordat Company.

Una cerca de la igualtat en la qual, en paraules d’Amador Griñó, cal “destacar el paper de les xicotetes coses per a anar calant en la societat i en les quals és important donar la paraula a aquelles que tenen més complicat ser escoltades”.

‘YOUR BUNNY IS A BATTLEGROUND’

Amb aquestes exposicions el MuVIM continua demostrant que es poden fer coses diferents. “Si amb la creació del Poal, el museu va aconseguir acostar l’art a tots els públics, sense horaris, sense restriccions, els set dies de la setmana, ara amb la grafitera Bàrbara Sebastián aka Barbiturikills i la seua obra ‘Your Bunny is a battleground’, l’art urbà entra en el museu com a forma museística”, han assenyalat.

El muntatge presenta a 11 dones que corren en una mateixa direcció i que representen les lluites que s’estan lliurant contra la violència masclista, la censura, l’ablació, el moviment #metoo o la prostitució. La mostra serà inaugurada aquest dijous a les 20 hores al costat de ‘Mitopoemas femenins’, instal·lada en El Poal del museu i en la qual Alfia Leiva, a través d’elements simbòlics, mostra les barreres a les quals s’enfronten les dones en el seu camí professional o en la seua vida privada.

Aquest diumenge 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, tindrà lloc la inauguració de l’obra de Julia Galán ‘Un crit a veus’, també presentada el passat dijous. Una intervenció en el Vitrall del museu que pretén simbolitzar, com ens ha explicat l’artista, “una dona cridant com a símbol de les veus de totes les dones en el 8M reclamant igualtat”.

CONTACONTES ‘DONES I CIÈNCIA’

Aquestes exposicions tenen el seu complement amb el programa didàctic ‘Dones i ciència’, que portarà els caps de setmana al MuVIM contacontes i marionetes amb els quals acostar als més xicotets les trajectòries de quatre dones científiques: Mary Shelley, Dorothy Vaughan, Rosalind Franklin i Marie Curie.

El programa comença aquest mateix dissabte a les 18.00 hores amb el contacontes dedicat a Mary Shelley, autora de Frankenstein i prosseguirà el diumenge (11.30 h) amb la sessió dedicada a Dorothy Vaughan, la matemàtica afroamericana que va participar en un dels èxits més reconeguts de la NASA: la plataforma SCOUT.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + tretze =

caixaontinyent
paterna