25n
25N
25N

El MuVIM commemora el 8-M amb tres exposicions que visibilitzen la lluita feminista

‘Mitepoemes femenins’, ‘Your Bunny is a battleground’ i ‘Un grito a voces’ són les tres noves mostres del MuVIM

El MuVIM commemora el 8-M amb tres exposicions que visibilitzen la lluita feminista
05/03/2020 -

Amb motiu de la celebració del 8 de març, el MuVIM acull tres exposicions, en clau femenina, que visibilitzen les desigualtats de les dones en la societat, i reivindiquen la lluita feminista. ‘Mitepoemes femenins’ d’Alfia Leiva, ‘Your Bunny is a battleground’ de Bàrbara Sebastián i ‘Un grito a voces’ de Julia Galán són les tres mostres que ja poden visitar-se.

La diputada del MuVIM, Gloria Tello, ha presidit la presentació d’aquestes tres mostres que “mostren la realitat que viuen les dones cada dia”. Així mateix, el director del MuVIM, Rafa Company, també ha volgut animar a visitar aquestes tres mostres que promouen “el pensament crític”, un dels senyals d’identitat d’aquest museu. A més, ha volgut assenyalar que “en el MuVIM apostem pel treball de les dones durant tot l’any. No obstant això, el 8-M ens recorda que la igualtat encara no existeix, i que la reivindicació continua”.

Mitepoemes femenins‘ – del 5 de març al 31 de maig al Cub del MuVIM – reflexiona sobre el paper de la dona en “una societat líquida lligada al consumisme i a la permanent exposició pública a través de la tecnologia”, explica la seua autora. Així, a través d’objectes simbòlics mostra les barreres a les quals s’enfronten les dones: el cos i la bellesa a través d’articles de luxe o mitopoemes femenins en forma d’espines de roses, les mateixes que es troben les dones en el seu camí professional o en la seua vida privada són alguns dels exemples.

L’art urbà arriba al MuVIM amb el mural de ‘Your Bunny is a battleground‘ – del 5 de març al 31 de maig al vestíbul del museu –. El treball de Bàrbara Sebastián reflecteix onze dones que corren en la mateixa direcció, i que representen les lluites que s’estan lliurant: l’ablació, el moviment #metoo, la prostitució o la violència masclista.

mural-muvim

Finalment, ‘Un grito a voces‘ – del 8 de març al 8 de novembre al vestíbul – està composta per tres accions. D’una banda, la intervenció en el vitrall del museu a manera de boca que crida per les desigualtats que pateixen les dones; per un altre, un panell participatiu que s’omplirà de reflexions que deixe el públic; i un llibre obert en el qual es recolliran aquests missatges, així com les consignes de la manifestació del 8 de març.

grito-a-voces-muvim

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =