25n
25N
25N

Circ feminista i revolució musical en La Mutant com a avantsala del Dia de la Dona

Circ feminista i revolució musical en La Mutant com a avantsala del Dia de la Dona
02/03/2020 -

La Mutant de València ha programat per a la setmana del Dia de la Dona diverses propostes caracteritzades per la reivindicació de la figura femenina, amb una visió en clau circense de la dona contemporània feminista i el concert ‘Fem ballar la revolució’, dins de la seua aposta per la llibertat creativa i la convivència entre disciplines artístiques.

La primera, ‘Jo, púb(l)ica’ (5 i 6 de març, 20.30 hores), arriba amb el segell de la companyia Arritmados i ofereix una visió molt particular de les qualitats que una dona necessita reunir per a convertir-se en artista de circ.

Aquestes qualitats (equilibri, força i resistència= divideixen l’obra en tres parts i es mostren des d’un prisma patriarcal que permet reflexionar sobre la realitat d’una forma crítica, transformadora i de denúncia social, detalla la sala en un comunicat.

‘Jo, púb(l)ica’ està dirigida i interpretada per l’artista de circ, música i poeta Júlia Martínez, a qui acompanyen sobre l’escenari l’actriu, cantant i bateria Carmen Díaz i la pallassa i educadora Sandra Mendoza.

“La societat capitalista, en un context heteronormatiu i patriarcal, pel simple fet de ser dona ens avalua de la mateixa manera, obligant-nos a ser esportistes d’alt nivell, corredores de fons de les nostres pròpies vides”, manifesta la directora, que amb aquesta peça va arribar a la final dels II Premis de les Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

Després de llicenciar-se en Comunicació Audiovisual a València, Júlia Martínez es va formar a l’Escola de Circ Carampa de Madrid i posteriorment en L’Ecole de Cirque de Sion (Suïssa), en l’especialitat d’acrobàcia duo i ‘clown’. En 2011 va formar al costat de l’acròbata Héctor Rodríguez la companyia de circ Arritmados, amb la qual va crear dos espectacles de carrer que encara segueixen de gira: ‘Reparteix amor’ i ‘Menás a truá’.

LLETRES I CONCORDES PER A ASSENTAR LA REVOLUCIÓ

El dissabte 7 de març, vespra del Dia de la Dona, La Mutant acull el concert ‘Fem ballar la revolució’, una cita festiva mitjançant la qual que artistes valencianes alcen les seues veus per a reivindicar la importància de les dones dins de la indústria musical. Arranca a les 19 hores i inclou un taller de pancartes per a la manifestació del 8 de Març i la presència d’un ‘food truck’ i beguda al pati de l’espai de Joan Verdaguer.

Sobre l’escenari, dues formacions femenines i una rapera d’Almussafes (València) posen la nota musical a la vetlada. Escarlates fa temps que estan lluitant per l’equilibri de gènere amb uns directes plens d’energia i un missatge transformador que apel·la directament a les emocions.

Les Filles de la Cúmbia combina l’esperit de Poblats Marítims amb una música alegre i desenfadada, convertint la cúmbia en “tota una filosofia de vida”. Tot això sense oblidar l’estil únic de Tesa, la mescla d’hip hop del qual clàssic i música electrònica, plasmada en els seus dos treballs discogràfics, es basa en tres constants fonamentals: les arrels, el feminisme i la festa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =