25n
Orgull
Orgull

Els musulmans demanen "respecte" a l'opció de l'Islam en els col·legis

Arxiu E.P

Els musulmans demanen "respecte" a l'opció de l'Islam en els col·legis
31/07/2018 -

El president de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), Riay Tatary, ha demanat “respecte” a l’opció de religió islàmica en els col·legis, davant la concentració convocada aquest dimarts a Altura (Castelló) contra la implantació en un col·legi de la localitat de religió islàmica.

“La integració ha de vindre de dos parts i si l’altra part no admet eixa integració i eixe dret que es contempla en les lleis, no d’ara sinó de fa un quart de segle, en l’Acord de Cooperació firmat de 1992. No tenen raó, jo respecte totes les opinions però al mateix temps exigisc que es respecte també la nostra opció”, ha reclamat Tatary en declaracions a Europa Press.

Segons ha recordat, la Comunitat Valenciana està intentant “introduir gradualment l’ensenyament religiós islàmic en compliment de la llei”. En concret, es refereix a la Llei 26/1992, de 10 de novembre, per la qual s’aprova l’Acord de Cooperació de l’Estat amb la Comissió Islàmica d’Espanya.

Aquesta norma estableix que ha de “garantir-se als alumnes musulmans, als seus pares i als òrgans escolars de govern que ho sol·liciten, l’exercici del dret dels primers a rebre ensenyament religiós islàmic en els centres docents públics i privats concertats”, en els nivells d’educació infantil, primària i secundària, sempre que no entre en contradicció amb el caràcter propi del centre.

A la Comunitat Valenciana no hi havia fins al moment cap professor de religió islàmica contractat però després de reunions i negociacions entre la Unió de Comunitats Islàmiques de València i la Conselleria d’Educació, s’ha decidit començar a implantar un projecte pilot per a introduir l’ensenyament de l’Islam per als alumnes que així ho sol·liciten en quatre col·legis de la Comunitat Valenciana: un a Alacant, dos a València i un a Castelló, el d’Altura.

El motiu de l’elecció d’aquests centres, segons ha explicat Tatary, és el nombre d’alumnes musulmans que estudien en els mateixos que, segons assegura, en el de Castelló “supera” el mínim de 10 que ha d’haver-hi en el col·legi perquè s’impartisca aquesta assignatura. En el marc del projecte, des de la Comissió Islàmica d’Espanya estan treballant en conjunt per a tindre “el professorat idoni”.

A Espanya, es calcula que hi ha 308.767 alumnes musulmans potencials destinataris de l’assignatura de religió islàmica, 31.641 d’ells a la Comunitat Valenciana, segons l’últim informe de la Unió de Comunitats Islàmiques d’Espanya (UCIDE) i de l’Observatori Andalusí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =