caixa popular

Musicarts IX plena de simfonies el Castell d'Alaquàs

El tradicional concert està organitzat per l’IES Doctor Faustí Barberà i per la Unió Musical d’Alaquàs en el que participen 300 alumnes de la Vila

Musicarts IX plena de simfonies el Castell d'Alaquàs
16/05/2017 -

MusicArts IX va arribar a Alaquàs el passat divendres 12 de maig amb el seu tradicional concert celebrat al Castell i en el que van participar 300 alumnes. L’Institut d’Educació Secundària Doctor Faustí Barberà del municipi i la Unió Musical d’Alaquàs van ser els organitzadors del projecte que el porten a terme des de fa ja 5 anys.

Aquest concert té el recolzament de l’Ajuntament d’Alaquàs i compta també amb la col·laboració dels col·legis González Gallarda, Bonavista i Ciutat de Cremona com a part activa de les actuacions. Cal destacar també la implicació dels professors i professores de música i directors de les corals i el treball de David Gómez Zambrano con a director totes les agrupacions i director de la Banda Juvenil de la Unió Musical d’Alaquàs, David Gómez Zambrano.

El concert va estar protagonitzat per tots els cors implicats i per la Banda Juvenil. A continuació, tots van rebrer una fotografia en record d’aquest dia. Durant l’acte es va realitzar també un homenatge a Paco Real, professor de música del col·legi González Gallarza per la seua trajectòria professional donat que a partir del curs vinent no estarà al centre escolar.

Aquest projecte es va consolidar i va adquirir el format actual el curs 2012-2013 i des d’aquesta data interactuen conjuntament els diferents tipus d’ensenyances musicals que hi ha a Alaquàs, creant una sèrie recursos humans i materials i fomentant lligams entre els centres participants. S’aposta per una bateria d’activitats relacionades especialment amb la interpretació musical, que desenvolupen capacitats i habilitats com ara la perseverança, la responsabilitat, l’autocrítica i l’autoestima, factors clau que influiran a formar bons ciutadans.

L’objectiu principal és despertar, fomentar i desenvolupar en l’alumnat les competències bàsiques marcades en la LOMQE, especialment tots i cadascun dels aspectes relacionats amb la cultura musical i artística. Així com, la seva interrelació amb les altres matèries del currículum. Es important arribar a un aprenentatge significatiu i assertiu que els farà créixer millor com a persones i preparar-los per a ser ciutadans cívics i democràtics. Objectius proposats des de l’autoconfiança en l’èxit del mateix aprenentatge i recolzant-nos en estudis recents, què destaquen la importància de la música en la lluita contra el fracàs escolar.

El professorat treballa les obres escollides amb l’alumnat del seu centre utilitzant les TIC’S com a eina pel seu aprenentatge. El professors implicats en el present curs en aquest projecte són: Pau Asins Primo, Pepa Cervera Martínez i Julio Roig Vidal de l’IES Doctor Faustí Barberà; Vicent Català Borrás, Anna Hernandis Ferrando i Amparo Ribes Montoro dels CIEP Bonavista; Empar Salvador Gonga del CEIP Ciutat de Cremona, Paco Real López del CIEP González Gallarda i David Gómez Zambrano de la Banda Juvenil de la Unió Musical d’Alaquàs.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 17 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats