Música en el tram final de les Jornades de Memòria Històrica de Paiporta: Luis Pastor i Campanades a Morts

Música en el tram final de les Jornades de Memòria Històrica de Paiporta: Luis Pastor i Campanades a Morts
12/04/2019 -

Les Jornades de Memòria Històrica de Paiporta conclouen aquest cap de setmana amb doble ració de música. Aquest dissabte, a les 19.00 hores, està programada l’actuació del cantautor Luis Pastor, Les entrades es poden adquirir de manera anticipada, per internet, o bé en taquilla, dues hores abans de la funció.

Diumenge, a les 12.00 hores, el cantautor local Elies Monxolí oferirà una versió de ‘Campanades a morts’, de Lluís Llach, al costat dels cors de la Unió Musical de Paiporta, la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol, i la Unió Musical de Montcada, així com la Banda Simfònica de la Unió Musical de Paiporta. L’entrada per a aquest espectacle únic i singular és lliure.

Les Jornades de Memòria Històrica s’han desenvolupat entre recitals de poesia, presentacions de llibres i projeccions de pel·lícules i documentals, sempre amb la finalitat d’oferir una visió de conjunt d’una época tradicionalment silenciada. Tal com es va explicar a l’inici de les jornades, promogudes per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Paiporta, la intenció és passar pàgina d’un període de la història sobre el que falta llum, però sempre després de llegir-la i escoltar els testimonis fins ara amagats.

Així, la Biblioteca Pública Maria Moliner ha acollit la presentació del llibre ‘Modernes, lliures i preparades’, de Wilson Ferrús. L’Auditori Municipal ha acollit el recital ‘El vers de la memòria’, amb el rapsode Vicent Camps, ajudat per membres de l’Aula de la Paraula, que donaren lectura a versos de diferents autores i autors sobre el període en qüestió.

També s’han projectat pel·lícules, com ‘Las cosas del querer’ i ‘El fotógrafo de Mauthausen’, i documentals de recent creació, com ‘El silencio de otros’. A més, fins al 30 d’abril, està a disposició de la ciutadania l’exposició ‘No tindreu pau després de la guerra’, sobre la repressió franquista a partir de 1939, al Museu de la Rajoleria.

 

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + quatre =

Festes Torrent 2019