caixa popular

El Museu Valencià d’Etnologia s’endinsa en el barri del Cabanyal

El centre expositiu de la Diputació inaugurarà el proper 22 de febrer una mostra fotogràfica que reflecteix la singularitat d’aquest barri de la ciutat de València

El Museu Valencià d’Etnologia s’endinsa en el barri del Cabanyal
15/02/2018 -

El Museu Valencià d’Etnologia, dependent de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, inaugura el pròxim 22 de febrer l’exposició temporal València en blanc i negre III. El Cabanyal. Una mostra amb fotografies del segle XX en què es reflecteix la singularitat d’aquest barri de la capital del Túria.

L’exposició aborda la imatge i la construcció de la seua identitat al voltant de la pesca i les seues activitats relacionades. Unes activitats que han configurat un barri amb una identitat social diferenciada amb particularitats de llenguatge, costums, sociabilitat i fisonomia.

Aquesta singularitat és l’eix central de l’exposició, que mostra l’evolució del Cabanyal durant el segle XX, un període clau en la seua història. Les primeres instantànies es remunten a 1900, tres anys després de la seua incorporació a la ciutat de València. Les últimes daten de 1991, moment en què s’estava construint el passeig marítim i s’havien soterrat les vies del tren que dividien la ciutat.

Les fotografies estan realitzades per tres generacions de la família Vidal: Martín Vidal Romero (1872-1944), Luis Vidal Corella (1900-1959) i Luis Vidal Vidal (1936). Una saga de fotògrafs que ha ajudat a mantenir viva la història de la ciutat i que en aquesta ocasió ens apropen, a través de la seua obra, a un barri tant emblemàtic com singular, i que serveix de testimoni de la tenacitat d’un poble per conservar vives les seues tradicions.

L’exposició, composta per més de 80 fotografies, està comissariada per Manuel Cerdà, Luis Vidal i Robert Martínez i romandrà oberta al públic fins al 20 de maig de 2018.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − quinze =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris