25n
25N
25N

El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura l'exposició 'De la vacuïtat a l'abisme'

El Museu de la Rajoleria de Paiporta inaugura l'exposició 'De la vacuïtat a l'abisme'
12/12/2017 -

L’artista valencià Javier Calvo exposarà des d’aquest dijous un recull de la seua obra més recent sota el títol ‘De la vacuïtat a l’abisme’ al Museu de la Rajoleria de Paiporta. L’exposició és una iniciativa conjunta de la Regidoria de Cultura i l’Associació Cultural El Barranc, i estarà a disposició de la ciutadania fins al pròxim 31 de gener. La inauguració començarà a les 19.30 hores i comptarà amb la presència del porpi artista, l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor de Cultura, Alberto Torralba.

‘De la vacuïtat a l’abisme’ és un recull de l’obra més recent de Javier Calvo, en què l’artista manifesta la seua fixació amb el concepte de buit. Els espais blancs, omnipresents en tots els quadres, centralitzen obertures arquitectòniques que se succeeixen en perspectives escorçades, o estan posicionats i disposats a la fugida de cada peça. El buit en aquestes obres pretén transferir la troballa poètica de l’autor, la infatigable recerca que emana de la seua pròpia facultat creativa.

En aquest tram de la seua carrera, Calvo ratifica un itinerari lògic de la seua evolució, endinsant-se cada vegada més en les qüestions purament plàstiques a través dels pretextos de l’arquitectura o de la naturalesa, amb referències als abismes, cenotes i rajos. El cromatisme presenta una miscel·lània de pigments, tècniques i estils que evoquen l’exaltació de l’espectador davant les seues obres. Calvo tira mà de colors temperats en gammes fredes com liles, malves, blaus o verds. Per a l’exposició del Museu de la Rajoleria, l’artista ha seleccionat menys de 30 obres per a cobrir tot l’espai sense saturar els ulls del públic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =