25n
Orgull
Orgull

El Museu de Prehistòria convoca una "excursió virtual" amb motiu de la Setmana de la Ciència

La temàtica de les visites gira entorn del procés restaurador i la seua influència per a promoure el coneixement i protecció del patrimoni cultural

El Museu de Prehistòria convoca una "excursió virtual" amb motiu de la Setmana de la Ciència
19/11/2020 -

El Museu de Prehistòria de València celebra la Setmana de la Ciència, un dels esdeveniments científics més importants de l’any a Europa, amb la visita de grups d’escolars i adults al laboratori de Conservació i Restauració.

Es tracta d’una iniciativa de divulgació i participació ciutadana per a fomentar les vocacions científiques i involucrar activament a la societat en la ciència, la tecnologia i la innovació.

El Museu, que dependeix de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, atendrà durant la setmana a diversos grups de Primària, ESO, Batxiller, de la UPV i de l’Escola de Ceràmica de Manises, repartits en setze sessions diferents a través d’una plataforma de connexió audiovisual.

La directora del museu, M. Jesús de Pedro, ha manifestat que “el museu s’ha adaptat a les tecnologies interactives perquè els grups tinguen l’oportunitat de visitar el laboratori com en anys anteriors”.

“Actualment oferim la possibilitat de visualitzar les exposicions que es poden recórrer de manera presencial i, també, virtual. A més, en la nostra web i xarxes socials hi ha material didàctic per a diferents públics”, ha afegit la directora.

Aquesta pionera excursió virtual al laboratori de conservació i restauració del Museu de Prehistòria de València és una oportunitat per a veure on es desenvolupen els treballs d’intervenció sobre diversos materials de procedència arqueològica (ceràmica, metall, os, pedra, etc.).

La temàtica de les visites gira al voltant del procés restaurador i la influència que té per a promoure el coneixement i protecció del patrimoni cultural.

La restauradora Trinidad Pasíes ha explicat que “Tant els xiquets i xiquetes com les persones adultes observen amb molta atenció l’explicació que els faig sobre la transformació de les peces des que es descobreixen fins que són exposades a les vitrines del museu”.

Evidentment enguany, donades les circumstàncies generades per la pandèmia, les visites són a distància física, però no ha minvat la complicitat del museu per a posar-se en contacte amb els col·legis, i per a atendre en directe les intervencions dels assistents a cada videoconferència.

Destaquen les preguntes del públic infantil interessat en saber on es troben les peces prehistòriques; la propietat i robatoris d’aquestes; restauració d’esquelets humans i d’animals; com es reconstrueixen objectes complets partint de les peces que troben els arqueòlegs; com es guarden els objectes perquè no es trenquen; la trobada i exposició d’animals prehistòrics i, finalment, on s’estudia aquesta professió.

El Museu de Prehistòria de València ha compartit la Setmana de la Ciència, per videoconferència, amb el CEIP Villar Palasí (Sagunt) l’IES Francesc Ferrer i Guàrdia (València); l’IES Jordi de Sant Jordi (València); el Col·legi Mes Camarena (Paterna, Canet i Valterna); el CRA Baroni Baixa (Petrés); l’Escola de Ceràmica de Manises i la Universitat Politècnica de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + onze =