25n
25N
25N

El Museu de Prehistòria prepara nous procediments d’higiene per als seus espais

El Museu de Prehistòria prepara nous procediments d’higiene per als seus espais
07/05/2020 -

El laboratori de restauració del Museu de Prehistòria estudia diversos protocols que encara s’hauran d’ajustar per a fer front a una especial neteja i higiene dels espais de treball comú. Així caldrà iniciar una especial desinfecció d’aquells útils de treball que siguen compartits o la rotació de treballadors en espais comuns de xicotetes dimensions, entre altres.

També revisar l’estanquitat de portes i finestres, fer un especial seguiment de la humitat ambiental i augmentar la vigilància de fongs en els magatzems. Són en general, mesures de sentit comú, però que caldrà acabar de protocol·litzar per a establir pautes més estrictes i assimilar-les al més ràpidament possible.

Com apunta la seua directora, Maria Jesús de Pedro, “davant d’una situació tan nova com excepcional, estem fent una exhaustiva autoavaluació. Volem ser vigilants amb les mesures recomanades i adaptar-les al nostre espai, però també aportar estratègies i maneres de fer que puguen ser compartides”.

La biblioteca, un espai comú

La biblioteca del museu estudia formes per a continuar oferint el seu servei públic tractant de minimitzar la presència en sala; d’aquesta manera s’està estudiant totes les possibilitats per a facilitar aquells materials susceptibles de lliurar-se en formats digitals. També, per als futurs visitants a les sales d’investigació, caldrà adoptar mesures d’augment de l’espai entre usuaris, taules personalitzades, o fins i tot, es planteja deixar en quarantena aquells llibres que s’hagen utilitzat per a consulta.

En resum, mesures totes elles de nova implantació i que s’aniran perfeccionant i acoblant a les successives normatives que siguen d’aplicació per a les biblioteques i espais públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 5 =