25n
25N
25N

El Museu de les Ciències, un dels museus que més ha canviat la seua ciutat

El Museu de les Ciències, un dels museus que més ha canviat la seua ciutat
07/11/2019 -

El Museu de les Ciències de València ha sigut triat entre els museus espanyols que han marcat un abans i un després a les seues ciutats en una enquesta realitzada per la publicació especialitzada ‘AD’ als seus lectors.

D’acord amb aquesta consulta, en primer lloc ha quedat el Guggenheim de Bilbao, seguit pel Museu de les Ciències de València, i en tercer lloc, el Centre Niemeyer d’Avilés, informa la revista en un comunicat.

La revista AD ha preguntat als seus lectors quins són els museus de nova planta que més han canviat la seua ciutat a Espanya. La majoria, amb un 30,8% dels vots, han triat el Museu Guggenheim, Bilbao. Els tràmits per a la seua construcció van començar en 1991, quan les administracions basques van proposar un pla de revitalització de Bilbao i el País Basc en general.

Es va contactar amb la Solomon R. Guggenheim Foundation, es va proposar a Frank Gehry com a arquitecte i, de 1992 a 1997, es va construir el museu que es va convertir en el principi transformador del paisatge urbà bilbaí donant nom a una estratègia urbanística copiada després per altres ciutats coneguda com a Efecte Guggenheim. Hui, 22 anys després, ningú concep la ciutat sense les característiques ones que reflecteixen la ria i que tant ha revitalitzat la zona.

Li segueix l’obra de l’arquitecte Santiago Calatrava, el Museu de les Ciències de València, amb un 22,8% dels vots. El conjunt “va ocupar moltes pàgines, digitals i en paper, no sols pel seu trencador disseny sinó perquè va acabar costant quatre vegades més de l’estipulat”, recorden.

“ESTÈTICA TRENCADORA I FUTURISTA”

La seua estètica trencadora i futurista va donar un aire nou al skyline de València. Amb una forma semblant a l’esquelet d’una balena de 4.0000 metres quadrats repartits en tres pisos, porta 19 anys amenitzant als aficionats de la ciència, i s’ha convertit en un referent de la ciutat.

En tercer lloc, ha quedat el Centre Niemeyer d’Avilés, amb un 11,2%, de l’arquitecte brasiler Óscar Niemeyer. Tanquen aquest rànquing: El Centre Botí de Santander (9,5%), Centre Pompidou a Màlaga (7,8%), Museu d’Art Contemporani de Castella i Lleó (7,1%), ampliació del Reina Sofia a Madrid (3,7%) i igualats en vots: Fundació Joan Miró a Barcelona (2,4%), Fundació Miró a Palma (2,4%) i Tenerife Espai de les Arts a Santa Cruz de Tenerife (2,4%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − cinc =

Informacion coronavirus
escalante
escalante
el puig
Informacion coronavirus