25n
25N
25N

Museros dóna llum verda al seu Pla General d'Ordenació Urbana defenitiu

Museros dóna llum verda al seu Pla General d'Ordenació Urbana defenitiu
31/07/2019 -

Museros comptarà amb un Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU), després de 12 anys des de la seua primera redacció. La Corporació Municipal ha aprovat hui el PGOU, en una sessió extraordinària del Ple, amb els vots a favor de PSOE, Esquerra Unida i Compromís i amb l’oposició del Partit Popular, únic partit de la Corporació que ha votat en contra.

La proposta final d’aquest PGOU arriba després d’un llarg procés que va iniciar-se l’any 2007, amb una proposta del govern conformat pel Partit Popular-BLOC i SIM, que va ser aprovada per unanimitat al ple, però que la Conselleria d’Urbanisme i Territori va tombar, en argumentar que calia fer algunes modificacions i correccions. Tanmateix, les modificacions mai van arribar, en tant que l’empresa CM Arquitectura, encarregada de la seua redacció, va entrar en concurs de creditors i va deixar l’Ajuntament de Museros sense equip redactor.

Davant aquesta situació, l’equip de govern va permetre que el procés quedara paralitzat. No va ser fins a l’any 2015, moment en què va produir-se un canvi de govern (PSOE, Compromís, Podem i Esquerra Unida), quan es va decidir reiniciar la tramitació del PGOU.

Reprendre la redacció del pla

La regidoria d’Urbanisme i Infraestructures, encapçalada per l’actual regidor, Vicente Pérez, va haver de sol·licitar el suport de la Diputació de València, a través del servei d’assistència municipal. L’entitat va assignar a l’Ajuntament de Museros un nou equip redactor i va subvencionar el 49% del cost de licitació, que ascendia a 90.000 €. Així, l’Ajuntament de Museros va invertir al voltant de 46.000 € en la redacció del PGOU.

Finalment, després de tindre en compte els corresponents informes de l’administració i les al·legacions de les persones interessades, l’equip de govern ha presentat hui la proposta final del pla urbanístic que, no obstant això, no ha comptat amb el vistiplau del Partit Popular. Una decisió que arriba després que en febrer de 2018, moment en què s’aprovà la versió preliminar del pla, els populars votaren a favor, tenint en compte que es tracta d’un document que, inicialment, va ser proposat pel seu equip de govern.

Per al regidor d’Urbanisme i Infraestructures, Vicente Pérez, aquesta determinació prova “la falta d’arguments lògics i de criteri, així com el desconeixement total de l’urbanisme i la planificació del territori de Museros”. “Els populars de Museros van a la deriva política, canviant la seua posició sobre un document tan necessari per al futur de Museros”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus