Els museus festius de la ciutat superen, per primera vegada, els 200.000 visitants

Guardar

museo-fallero
museo-fallero

Les xifres de visitants als tres museus festius de la ciutat de València s'han disparat en 2018 fins a arribar als 211.859, un registre històric que supera en un 9,6% el rècord assolit en 2017 (amb 193.314 visites). El regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament, Pere Fuset, ha valorat unes xifres «que consoliden el Museu Faller, el Museu del Corpus i el Museu de la Setmana Santa Marinera com a pols d'atracció cultural i turística» i que «responen a una aposta decidida del govern de Joan Ribó per les nostres festes i la seua promoció a partir, entre altres mesures, de la dignificació dels seus museus».

El Museu Faller ha sigut, de nou, el que més persones han visitat i el que ha registrat alhora uns increments absoluts i relatius majors respecte a la xifra rècord de visitants aconseguida en 2017. Així les coses, 120.913 persones han passat per les seues instal·lacions als darrers 12 mesos (un 10,7 per cent més que en 2018 –quan les 109.253 visites ja varen ser un rècord històric- i un 50,6 per cent més que en 2014). A aquestes dades, que arriben durant el segon any complet per al Museu Faller després de la seua reforma i la consecució de la seua oficialitat, ha contribuït el rècord mensual del mes de març, amb 19.969 visites.

Fuset ha recordat que en 2018 s'han escomés diverses millores, tant en l'edifici com en la presentació dels continguts. Unes millores que han pogut gaudir tant els grups amb reserva prèvia (1.454), que ja representen molts dies complets dels pròxims mesos de març, abril i maig, com el públic estranger, que ha crescut i ja suposa un 47,5% de les visites. Els 57.489 visitants estrangers procedien de més de 40 països diferents, sobretot de França (amb un 33% dels turistes internacionals), però també d'Itàlia i Regne Unit i amb un increment sensible de públic procedent dels Estats Units, Holanda, Alemanya, Israel, Rússia i la Xina.

Per la seua banda, el Museu del Corpus - Casa de les Roques també ha aconseguit el seu rècord històric en arribar en 2018 a les 77.199 visites, tot i el seu tancament durant un mes per les obres en l'interior -necessàries per a aconseguir l'homologació com a museu, obtinguda en novembre. L'increment de públic respecte a 2017 és d'un 7,8% (quan n'hi hagué 71.542) i d'un 61,9% respecte a 2014. Els visitants estrangers han suposat un 35% del total, sent l'italià el més nombrós (amb 4.358 persones), seguit per persones procedents de França, el Regne Unit i Alemanya. El museu també ha aconseguit en 2018 el rècord de visites en un mes, en rebre durant el mes de març fins a 9.301 persones.

Pel que fa al Museu de la Setmana Santa Marinera també ha incrementat les seues visites respecte a l'any anterior amb un total de 13.747 visitants, el que suposa un augment del 9,8% respecte als 12 mesos anteriors (quan n'hi hagué 12.519). Aquesta dada és la millor de la darrera dècada i ve consolidada pel rècord històric de visites en un mes aconseguit en març, amb 3.562 visites. «La recent reestructuració dels fons i la posada en marxa dels audiovisuals interactius han sigut molt ben acollits pel públic que ha decidit visitar aquest museu, inclòs en les noves rutes turístiques que recorren el Marítim», ha explicat Fuset. De fet, 2.925 visites han sigut de persones estrangeres, procedents sobretot de França, Anglaterra, Itàlia i Alemanya.

Fuset també ha destacat l'opinió positiva de les persones que han visitat aquests tres museus gestionats per la Regidoria de Cultura Festiva. «Les opinions recollides en les plataformes especialitzades en turisme, l'increment del nombre d'agències turístiques que inclouen en els seus circuits de forma sistemàtica aquests museus i l'experiència gratificant pel turisme auguren que aquests museus encara no han tocat sostre pel que fa a la seua demanda i treballarem perquè eixes opinions, tant de la gent que ens visita com dels mateixos veïns i veïnes de València continuen sent igual de positives en el futur», ha afirmat el regidor.

«Són dades que ens marquen el camí a seguir, amb un treball professional per valorar el patrimoni històric i cultural que suposen les col·leccions singulars exhibides en aquests museus festius», ha explicat per finalitzar Fuset.

Destacats