25n
25N
25N

Els museus festius programen activitats prèvies al Dia Internacional dels Museus

Els museus festius programen activitats prèvies al Dia Internacional dels Museus
10/05/2019 -

Amb el lema «Tradició i Cultura Festiva», els tres museus dependents de la Regidoria de Cultura Festiva (el Faller, el del Corpus-Casa de les Roques i el de la Setmana Santa Marinera) han programat una sèrie d’activitats en els dies previs a la celebració del Dia Internacional dels Museus, dissabte 18 de maig. A través d’aquestes activitats de projecció ciutadana, els tres museus municipals dedicats a les principals celebracions festives de la ciutat, ja reconeguts oficialment com a centres culturals de referència, es reivindiquen com a eixos culturals on la tradició és també futur.

La commemoració del Dia Internacional dels Museus servirà per a projectar a la societat el paper que compleix cadascun dels tres museus i fer valdre les col·leccions i llegats que mostren d’una forma cada vegada més actual i dinàmica. D’eixa manera es creen nous significats per a les generacions futures i una nova rellevància per al públic contemporani i global, cada vegada més divers. Tot açò com a fruit del treball dut a terme pels professionals dels museus de Cultura Festiva de repensar i impulsar els valors que contenen les seues col·leccions.

MUSEU FALLER

Respecte al Museu Faller, com a inici de la setmana, s’ha programat per al dia 13 una visita guiada a càrrec del personal tècnic dels museus de Cultura Festiva amb el títol «Tradicions valencianes en la cultura fallera». Començarà a les 11 i es repetirà a les 18 hores. Aquesta mateixa activitat es realitzarà també el 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, però únicament a les 11 hores. Igual que la resta de la programació, serà d’accés lliure per a les persones que hi desitgen participar.

Per a dimecres dia 15, s’ha programat una visita guiada a l’exposició «En peu de festa. Cartells del Museu Faller de València». Començarà a les 18 hores i tindrà com a guia Iván Esbrí. Eixe mateix dia se celebrarà una taula redona sobre «Els museus fallers com a contenidors culturals de les tradicions falleres», que començarà a les 19.30 hores al saló d’actes de la Junta Central Fallera i en la qual participaran Alberto Bou (Museu Faller de Gandia), Agustí Ferrer (Museu Faller d’Alzira), Kike Gandia (Museu Faller de Cullera), Jesús González (Museu Faller de Xàtiva), Pilar Luna (Museu de l’Artista Faller), Gil-Manuel Hernández (Museus de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València). Serà moderada pel periodista Gustavo Clemente.

L’endemà, dijous 16, tindrà lloc una altra taula redona, en aquesta ocasió sobre «Les tradicions festives en els museus valencians». Començarà a les 19.30 hores a la sala d’audiovisuals del Museu Faller i comptarà amb la participació de Juli Blasco (Museu Valencià de la Festa), Francesc Tamarit (Museu Valencià d’Etnologia) i Gil-Manuel Hernández (Museus de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València). Actuarà com a moderadora la documentalista Mar Piquer.

MUSEU DEL CORPUS-CASA DE LES ROQUES

El Museu del Corpus-Casa de les Roques se suma a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb una visita guiada organitzada pel personal tècnic dels museus de Cultura Festiva de la ciutat de València amb el títol «La tradició festiva del Corpus». Serà d’accés lliure per a les persones que hi desitgen participar, que poden fer-ho en dos horaris diferents: un de matí, a les 11 hores, i un altre de vesprada, a partir de les 18 hores.

MUSEU DE LA SETMANA SANTA MARINERA

L’últim dels museus dependents de la Regidoria de Cultura Festiva a obtenir l’oficialitat per part de la Generalitat, el de la Setmana Santa Marinera, també se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus i ho fa amb una doble visita guiada a les 11 i a les 18 hores del divendres 17 de maig. «La Setmana Santa Marinera: una tradició dels Poblats Marítims» és el títol d’aquesta activitat, oberta i d’accés lliure, en la qual tècnics municipals il·lustraran els participants amb una àmplia informació tant sobre la peculiar forma de viure i celebrar la Setmana Santa als barris mariners de València, com dels fons que alberga un museu que, igual que els dos anteriors, ha sigut objecte els últims anys d’una profunda renovació i adaptació de cara al futur.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze − 2 =

museo prehistoria