caixa popular

El Museu dels Soldadets de Plom de València compleix 10 anys

L’exposició del museu L’Iber és la més gran del món

El Museu dels Soldadets de Plom de València compleix 10 anys
16/05/2017 -

El museu més gran de miniatures històriques del món està de celebració. I és que ‘L’Iber, Museo de los Soldaditos de Plomo‘ de València compleix 10 anys. Situat al carrer Caballeros, en l’antic Palau de Malferit, ofereix l’oportunitat de contemplar algunes de les escenes més importants de la història per a aprendre, mentre et sorprens amb aquesta impressionant col·lecció de figures.

I per a celebrar el seu aniversari, dissabte que ve, 20 de maig, tindrà lloc un sopar benèfic en favor de la Fundació Libertas 7, gestora d’aquest centre cultural, amb motiu no solament del desé aniversari del museu, sinó també del 20 aniversari d’aquesta fundació. Així, en el Pati dels Arcs de L’Iber, a les 20.30 hores, se celebrarà aquest esdeveniment, l’entrada del qual ja es pot adquirir a través de la web.

Amb 95.000 figures en exposició, més que la resta de museus europeus junts, reconstrueix moments decisius de la història com els assassinats de Julio César i l’arxiduc Carlos, escenes de la vida quotidiana en els carrers de Xi’an i Pequín, la Ruta de la Seda, que era l’antic itinerari comercial entre Orient i el Mediterrani o la Batalla d’Almansa, entre moltes altres escenes. I és que malgrat la gran quantitat de figures en exposició, només es mostra una part de la col·lecció que, en total, ascendeix a 1,2 milions de peces.

I a més de la història que es recrea en cadascuna de les sales que componen aquest museu, l’edifici en el qual està situat, com no podia ser d’una altra manera, també té la seua pròpia història. Transformat a palau gòtic en el segle XIV, convertit en Ministeri de Justícia durant la Guerra Civil o palau arquebisbal han sigut algunes de les funcions que ha exercit aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat.

Tant si eres amant de la història i de les figures, com si et vols deixar sorprendre pel realisme i la bellesa de les escenes, no deixes de visitar ‘L’Iber, el Museo de los Soldaditos de Plomo’ els dissabtes d’11.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores, i els diumenges d’11.00 a 14.00 hores.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 3 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris