25n
25N
25N

El Museu de la Seda celebra el seu primer aniversari amb una exposició històrica

Comencen les visites teatralitzades pel Museu de la Seda

El Museu de la Seda celebra el seu primer aniversari amb una exposició històrica
15/06/2017 -

El Museu de la Seda de València compleix, hui, el seu primer any. I per a celebrar-ho, oferirà a valencians i visitants la possibilitat de contemplar un teler del segle XV, que ha sigut restaurat per a l’elaboració del vellut, emprant la mateixa tècnica d’antany. Una joia històrica, que romandrà exposada a partir d’aquest dijous, 15 de juny, i que representa l’origen del barri de Velluters. I és que cal no oblidar que l’any 1479, aproximadament, es va crear el Gremi de Velluters que, aleshores, vivia la seua màxima esplendor, arribant a considerar-se el vellut, el principal motor econòmic de la ciutat.

Però això no és tot, ja que el Museu de la Seda, des que el 17 de juny de 2016 obrira les seues portes, no ha parat d’oferir impressionants exposicions per a tots els públics, així com grans iniciatives dirigides a introduir aquest museu en el dia a dia dels valencians.

En aquest sentit, el Museu de la Seda ofereix, els divendres i els dissabtes a la nit, la possibilitat de passar una vetlada extraordinària en el seu restaurant Espai Seda, però també aposta per l’organització de visites teatralitzades per a conéixer el que amaga aquest museu d’una forma diferent, més didàctica i, és clar, més divertida. Així, aquest dissabte, 17 de juny, a les 17.00 hores, i el diumenge, a les 12.00 hores, tornen aquestes originals visites guiades pel Museu de la Seda de València.

El Col·legi de l’Art Major de la Seda és un dels edificis emblemàtics de la nostra ciutat, que forma part de la cultura i la tradició valenciana. Considerat l’arxiu més important d’Europa, en el seu interior alberga un gran nombre d’exemplars, en forma de pergamins o llibres, que són un reflex de la riquesa patrimonial de València. Situat en el centre de la ciutat, en el barri de Velluters, i després de la seua rehabilitació, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero, amb aquest edifici del segle XV s’ha recuperat una mica de la història material i immaterial de València.

Més informació

1 Comentari

  1. Rubén
    Rubén juny 15, 07:43

    El museo abrió sus puertas un día antes, el 17 de junio en la presentación de la Fundación Hortensia Herrera.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 5 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa