El Museu de Prehistòria de València i d'Arqueologia de Catalunya col·laboren amb 'Art Primer'

La mostra clausura el 20é aniversari de la declaració de l'Art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO

Guardar

art primer
art primer

El Museu de Prehistòria de València col·labora en l'exposició ‘Art Primer. Artistes de la prehistòria’, organitzada com a cloenda del 20é aniversari de la declaració de l'Art rupestre de la façana mediterrània peninsular com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. Una exposició que presenta al Museu d'Arqueologia de Catalunya més d'un centenar d'objectes únics de la prehistòria europea, procedents d’institucions i museus catalans, francesos i de la resta de l'estat espanyol, entre els quals destaca una selecció dels calcs de pintures rupestres conservats al MAC i peces cedides pel Museu de Prehistòria de València, principalment de la Cova Parpalló de Gandia, Cova de l'Or de Beniarrés i la Cueva de la Cocina de Dos Aguas.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, la col·laboració del museu en l'exposició "valora les peces del Museu de Prehistòria de València, a més de la tasca investigadora del museu i els resultats de les excavacions que es realitzen per tot el nostre territori".

L'exposició, comissariada pels doctors Inés Domingo i Antoni Palomo, proposa un viatge al passat de més de 50.000 anys, a la recerca dels orígens de l'art. Alhora, la mostra vol explicar també l'art rupestre llevantí, una de les expressions artístiques més originals sorgides, a la mediterrània peninsular, fa més de 7.000 anys.

Amb una estètica d'estil contemporani, atractiva i innovadora, la mostra, que ocupa més de 800 m² de l'espai central del museu d'Arqueologia de Catalunya, ofereix també nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual en 3D, que mostren escenes animades de la prehistòria, reproduccions de processos tecnològics, o la visita immersiva de coves i abrics, amb l'objectiu d'arribar i seduir a un ample ventall de visitants. Completa l'exposició l'Arqueolab, un espai de joc i interacció on es desenvoluparan activitats per a tots els públics amb l'objectiu de fer possible una descoberta experiencial de l'art llevantí.

"Amb aquestes exposicions es confirma la bona sintonia i sinergia que des del departament de Cultura de la Diputació tenim amb la resta de museus", explica el diputat Xavier Rius, qui assegura que "la iniciativa aprofundeix en obrir encara més els museus a la ciutadania i amplia l’horitzó de projecció territorial del museu".

La presentació de l'exposició ha comportat també l'edició d'un interessant catàleg que, a més de les peces i documents exposats, integra diversos articles d'especialistes de l'art rupestre llevantí, que permeten un aprofundiment sobre els diversos temes abordats en la mostra.

L'exposició romandrà oberta fins al 28 de juny de 2020 en la seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya de Barcelona.

Destacats