25n
25N
25N

El Museu d'Història de València estrena façana

El Museu d'Història de València estrena façana
18/02/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la regidoria de Cultura, dirigida per Glòria Tello, ha finalitzat les obres de reparació de la façana del Museu d’Història de València. La intervenció era imprescindible pel deteriorament de l’estructura de la façana, instal·lada en 2003. Atesa la vinculació de l’edifici amb l’aigua —cal recordar que es tracta del primer dipòsit que va abastir la ciutat— s’ha considerat oportú mantenir la cascada, ja que constitueix un element característic del museu, però s’ha realitzat una nova construcció de la façana a base de materials antifiltracions, per evitar els problemes que s’havien registrat fins ara.

La nova façana ha estat dissenyada per l’arquitecte Jorge Bosch. El cost d’adjudicació dels treballs ha sigut de 111.162,72 euros i la intervenció ha contemplat la construcció d’una estructura d’acer, per damunt de la qual hi ha un conjunt de planxes d’acer galvanitzat. Sobre aquesta base s’ha aplicat un gunitat de gruix de 8 cm, rematat amb una capa impermeabilitzant.

El conjunt es recobreix amb pedra de quarsita multicolor. S’ha posat especial atenció a les unions entre el plànol inclinat de la cascada, la caixa del vestíbul i els murs laterals, per evitar filtracions.

En les pròximes setmanes es realitzarà la reparació d’algunes lloses del paviment de la plaça d’accés, que han estat afectades pel pes de les bastides, es reposaran els llums i es faran les proves d’estanquitat i d’ajust del flux d’aigua.

Cal dir que el museu s’ha mantingut obert i en plena activitat en tot moment, com indicava la gran pancarta “Obert per obres”, i segueix amb el seu programa d’exposicions i de didàctica com d’habitual.

La regidora de Cultura ha dit que “aquesta obra ha suposat fer una nova paret, substituir la base i reemplaçar la pedra per una nova. Les obres han estat dirigides des del Servici de Patrimoni Històric i Artístic i les hem impulsat des de la Regidoria de Cultura. Les obres també inclouen el manteniment dels dolls d’aigua que tornaran a posar-se en funcionament”.

“La intervenció forma part d’un programa de manteniment profund de tots els museus i monuments de la ciutat, que havien estat descuidats durant molt temps i en els que aquest govern està invertint i fent diverses millores. De fet, altres instal·lacions com les Drassanes del Grau o les Torres de Serrans han sigut recentment objectes d’actuacions semblants. Amb aquestes actuacions apostem pel nostre patrimoni cultural”, ha conclòs la regidora Tello.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19