25n
25N
25N

El Museu Faller organitza un cicle de cinema i activitats

El Museu Faller organitza un cicle de cinema i activitats
07/02/2017 -

Per segon any consecutiu l’Exposició del Ninot podrà comptar amb el Museu Faller com a aliat en la posada en valor de diversos aspectes patrimonials de l’art faller. Entre les activitats més destacades que hi ha programades per a les pròximes setmanes destaca el cicle de cinema Falles de cel·luloide, que enguany comptarà amb tres pel·lícules.

‘La festa narrada: el cinema documental sobre les Falles’ és el lema d’enguany. Les obres es projectaran cada dia des del pròxim dia 16 fins a la cloenda de l’Exposició del Ninot entre les 18 i les 20 hores. Dimecres d’aquesta setmana a partir de les 18.30 hores ja es podrà contemplar ‘Fallas 37. El arte en guerra’, d’Óscar Martín, i ‘Fem falla’, de David Celma, amb una introducció de tots dos. D’una altra banda, serà dimecres de la setmana vinent, dia 15, quan es podrà veure ‘El arte del fuego’, de José María Tafalla, qui també farà uns comentaris previs.

Juntament amb aquest cicle, el Museu Faller, amb la col·laboració de la Junta Central Fallera (JCF), també organitza tot un seguit d’activitats gratuïtes “que volen ajudar a difondre el ric patrimoni cultural de les Falles en les seues diverses vessants, com ara el taller de l’artista faller, els cartells anunciadors, les falles infantils o els ninots de caricatura i retrat de la mateixa Exposició del Ninot”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva i president de la JCF, Pere Fuset, qui ha recordat que també hi haurà espai per a la presentació de projectes innovadors, com ara el de ‘La Falla Immaterial’ (el dia 23 de febrer a les 19 hores).

Entre les activitats programades hi ha una xarrada sobre el patrimoni del taller faller (a càrrec d’Iván Esbrí aquest dijous, dia 9, a les 19.00 h.) i una altra sobre la restauració dels cartells del Museu Faller (amb Patrícia Montañana i Rubén Facila, de l’equip Meraki, el dia 16 a les 19 hores). També hi haurà una taula redona sobre les falles infantils a la plaça de l’Ajuntament, amb Bernat Estela, Moisés Alarcón i José Luis Ceballos i Francisco Sanabria (el dia 1 de març a les 19 hores) i dues visites guiades per l’Exposició del Ninot (els de caricatura, amb Iván Esbrí el dia 2 a les 19 hores, i els de retrat, amb Alejandro Lagarda, el dia 9 de març també a les 19 hores).

“Amb aquestes activitats el Museu Faller reitera el seu objectiu de projectar el seu treball de protecció, conservació i difusió del patrimoni cultural faller en un entorn privilegiat com l’Exposició del Ninot, que és l’origen de la mateixa col·lecció de ninots indultats del Museu”, ha explicat Fuset, qui ha destacat el paper del Museu Faller en la dinamització i difusió del patrimoni faller i la cultura de la falla, dos elements centrals de la inclusió de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 6 =