25n
25N
25N

El Museu Faller d'Alzira obri les portes de manera física i virtual

El Museu Faller d'Alzira obri les portes de manera física i virtual
15/03/2021 -

La Mancomunitat de la Ribera Alta i l’Ajuntament d’Alzira han presentat hui la Visita Virtual al Museu Faller d’Alzira, com a continuïtat del treball de digitalització del patrimoni que realitzen de manera conjunta. Aquest tour estarà disponible a la pàgina municipal i també a riberana.es, i permet recórrer aquest museu que interpreta la festa fallera amb la singularitat del món de la festa a Alzira.

L’acte de presentació ha estat al museu faller d’Alzira, a càrrec del president de la Mancomunitat, Txema Peláez i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i ha comptat amb l’assistència de la Fallera Major Infantil d’Alzira, Claudia Dolz.

L’alcalde ha explicat que “en una setmana fallera com la d’enguany, es fa més necessari trobar noves maneres de viure les falles, hem d’apostar per aquest tipus de projectes que ens permeten acostar-nos al nostre patrimoni de manera virtual. Amb el desig de poder tornar prompte a viure-les des del carrer, però amb la responsabilitat d’apropar-se a la festa amb la responsabilitat, convidem tots els alzirenys a reviure les falles mitjançant el Museu Faller”.

Per la seua banda el president de la Mancomunitat, Txema Peláez, ha destacat que “des de la Mancomunitat de la Ribera Alta estem apostant per un espai virtual, una finestra al patrimoni de tota la nostra comarca. La visita virtual està formada per 13 panoràmiques compostes amb 3.088 fotografies. Incorpora uns 32 punts d’informació textual en 4 idiomes. La col·laboració de l’Ajuntament d’Alzira i la Mancomunitat continua, gràcies al conveni signat entre ambdues parts, i en abril presentarem el model en 3D de les Torres de la Ribera, amb la Torre dels Coloms, la Torre d’Antella i la Torre d’Alfarp. A més, el departament de digitalització de Patrimoni, posat en marxa gràcies al projecte Interreg CD-Eta, començarem prompte a treballar en la digitalització del museu Casa d’Alós”.

El treball ha estat realitzat des del Departament de Digitalització de Patrimoni de la Mancomunitat de la Ribera Alta en col·laboració amb la regidoria de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament d’Alzira. Està disponible en 4 idiomes (castellà, valencià, anglés i francés). Inclou diferents elements multimèdia (vídeos, fotografies, textos explicatius) realitzats per l’Ajuntament d’Alzira.

“Per segon any no podrem vibrar amb la festa que totes i tots els valencians portem dins, així que el Museu Faller d’Alzira és una opció per a gaudir de tota l’essència de les falles on es mostra tot el que les envolta: gastronomia, pólvora, indumentària, música, ninots. El museu estarà obert, amb entrada gratuïta, de dimarts a divendres, d’11 a 13 hores, i dimecres també de vesprada, de 17 a 20 hores”, ha manifestat la regidora de Patrimoni Cultural, Isabel Aguilar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + 12 =