25n
25N
25N

El Museu del Corpus de València acull una nova exposició fotogràfica centrada en les roques

El Museu del Corpus de València acull una nova exposició fotogràfica centrada en les roques
23/05/2021 -

Dijous vinent, 27 de maig, s’inaugurarà en la Sala dels Cavallets del Museu del Corpus – Casa de les Roques de València una nova exposició fotogràfica centrada en les roques. Amb el títol ‘L’esplendor de les Roques’ la mostra exhibirà una selecció important d’imatges del fotògraf Antonio Cortés, especialista a captar els diversos aspectes i ambients de la cultura festiva valenciana, i molt especialment de la festa del Corpus Christi.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha fet una crida a gaudir d’aquesta exposició, centrada en els singulars carros triomfals que es conserven en el Museu del Corpus – Casa de les Roques. “Són uns elements centrals de la festa del Corpus, que amb la seua desfilada pels carrers de València confereixen singularitat, bellesa i plasticitat a la festa”.

Cortés ha dirigit la seua mirada a les roques en l’espai públic, eixint de la Casa de les Roques, desfilant fins a la plaça de la Mare de Déu, on després són exhibides, i també en plena processó vespertina. “Es tracta d’imatges poderoses que capten la força icònica, simbòlica i popular de les roques, l’esplendor d’unes obres artístiques úniques en el seu gènere, autèntics tresors del nostre patrimoni festiu que cal protegir i reivindicar”, ha destacat Galiana.

Cortés és autor de huit llibres i coautor d’uns altres cinc de fotografies sobre la cultura festiva valenciana, on destaca ‘València, la ciudad de las fiestas’ i, concretament sobre la festa del Corpus, ‘El Corpus de València’, ‘De las rocas al Patriarca’, ‘La festa del Corpus’, ‘La procesión del Corpus’ o ‘La música del Corpus’. A més, ha col·laborat en 26 llibres sobre festes valencianes, ha realitzat 11 exposicions i ha col·laborat en altres 35. És també autor de pòsters, fullets, estampes i tríptics i ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Posseeix nombrosos premis i mencions que reconeixen la qualitat de la seua obra fotogràfica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 4 =