25n
25N
25N

El museu de la ciutat exposa les 17 obres adquirides per l'Ajuntament en la “Crida per l’art”

El museu de la ciutat exposa les 17 obres adquirides per l'Ajuntament en la “Crida per l’art”
02/02/2021 -

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha comunicat en roda de premsa quines han sigut les 17 obres que gràcies a aquesta adquisició pública d’obres d’art “Crida per l’art”, han passat a formar part del fons cultural del consistori, i estan exposades en el Museu de la ciutat. “Hem quedat molt contents amb el resultat d’aquesta proposta que a més ha tingut una gran acollida, ja que artistes, galeristes i tot el sector ens ha traslladat la seua importància en un temps tan complicat com el que estan passant”.

La Regidoria de Patrimoni i Recursos culturals va convocar l’agost de 2020 aquesta “Crida per l’art” amb la intenció de donar suport al sector de la creació artística i incrementar al mateix temps els fons municipals d’art contemporani. La convocatòria ha comptat amb un pressupost de 90.000 euros, destinats a la compra d’obres d’art d’artistes i galeristes de la ciutat de València. S’han presentat un total de 265 obres i 151 artistes i galeristes. Després de l’avaluació per part del jurat, format per membres de la Taula d’arts visuals, de les universitats, i del mateix Ajuntament, s’ha acordat l’adquisició de 17 obres. “Volíem arribar al major ventall d’Artistes i galeristes possible, de tal forma que si un mateix artista o galerista presentava diverses obres i diverses d’aquestes eren seleccionades ens hem quedat amb la de major puntuació, per a així poder donar cabuda a altres professionals.” Ha precisat Tello.

Les obres seleccionades han tingut un preu d’adquisició que ha oscil·lat entre els 484 € de l’obra “Quasi cel espanyol” d’Ismael Teira i els 7.500 € de “Prop d’Almansa, 25 d’abril de 1707” de BLEDA & ROSA. Per a Tello “les característiques de la Crida per l’art han permés que s’òbriga a una gran varietat de formes d’expressió artística com el dibuix, oli, acrílic, fotografia, videoart, fins i tot performance en forma de poemes Objectuals”.

Aquesta convocatòria complementa la “Crida pel patrimoni” que va destinar altres 30.000 euros a l’adquisició d’objectes artístics o antiguitats, a professionals d’antiguitats, nacionals o internacionals, nascuts o residents a València, que es va materialitzar amb la compra de quatre obres, que ha servit per a alleugerir el difícil moment que travessen els antiquaris de la ciutat.

Aquestes dues convocatòries van ser creades de manera excepcional amb l’objectiu de donar suport a al sector durant la pandèmia, però l’edila ha reconegut que “projectes com aquest, que no s’havien fet mai resulten molt gratificants i haurien de perdurar, no sé si cada any o cada dos anys però la intenció és que es queden i poder repetir-les perquè són projectes que ens venen bé als dos, especialment al sector que l’està passant molt malament.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − quatre =