caixa popular

El Museu del Corpus reobri les seues portes després de millorar la seguretat

El Museu del Corpus reobri les seues portes després de millorar la seguretat
05/03/2018 -

El Museu del Corpus – Casa de les Roques ha tornat a obrir les seues portes després d’un mes i mig tancat al públic amb motiu de les obres de reforma per aconseguir una prevenció òptima contra incendis i garantir la seguretat total dels treballadors i dels visitants. “Amb aquesta intervenció hem apostat de nou per millorar les instal·lacions dels museus festius de la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

El regidor de Cultura Festiva també ha recordat que la reforma integral d’aquest museu ja va tenir una primera fase amb un replantejament museogràfic de les col·leccions, inaugurat en juny de l’any passat. A més, ha anunciat que es preveu una tercera fase per reparar el sostre històric de la Casa de les Roques i la reforma de la vivenda de l’antic conserge per convertir-la en magatzem permanent per a la roba de la processó del Corpus.

Les obres, que ja han acabat, han adaptat i aïllat l’escala i l’ascensor de l’edifici amb un sistema d’estructures i portes que garanteixen la seguretat i una completa prevenció contra el foc. La intervenció s’ha fet protegint en tot moment les tres roques i els diversos elements processionals exhibits en la Sala Mitològica.

“Gràcies a aquestes obres serà possible complir tots els requisits perquè pròximament el Museu del Corpus puga ser homologat com a museu oficial de la Generalitat Valenciana, una consideració ja obtinguda per al Museu Faller de València en 2016”, ha explicat Fuset, qui ha aprofitat per a fer una crida a la ciutadania que encara no conega aquest museu perquè s’hi acosten i comproven el patrimoni cultural festiu vinculat al Corpus, com ja ho varen fer en 2017 fins a 71.576 visitants, una xifra rècord en aquest museu.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018