caixa popular

El Museu del Corpus inicia noves obres per a aconseguir la homologació com a museu oficial

El Museu del Corpus inicia noves obres per a aconseguir la homologació com a museu oficial
25/01/2018 -

El Museu del Corpus – Casa de les Roques ha iniciat les obres necessàries per a aconseguir la seua homologació definitiva com a museu oficial per part de la Generalitat Valenciana. Per aquest motiu estarà tancat al públic durant la realització d’esta intervenció per a aconseguir una protecció major dels visitants.

Els treballs per a la protecció antiincendis de l’escala central del museu ja han començat. “Es tracta d’una millora gràcies a la qual el Museu del Corpus ja reunirà tots els requisits per a ser homologat pròximament com a museu oficial de la Generalitat Valenciana, una consideració que en este mandat ja hem aconseguit també per al Museu Faller de València”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

Les obres, que milloraran la seguretat de treballadors i treballadores i de visitants, tenen un pressupost de 60.000 euros i durant la seua realització tots els elements exposats al museu es protegiran, especialment les roques.

“Esta intervenció complementa unes actuacions prèvies que el govern de Joan Ribó ha desenvolupat durant tot este mandat amb l’objectiu de dignificar i promocionar el patrimoni cultural festiu de la nostra ciutat i, en concret, el de la festa del Corpus”, ha afirmat Pere Fuset en referència a la restauració de les roques escomesa en 2016 i la reforma museística integral realitzada l’any passat, amb noves pantalles, accés a filmacions mostrant els diversos aspectes de la festa en sis idiomes, nous panells explicatius i nova sala d’exposicions temporals i també una nova imatge corporativa.

“Per fi tenim el gran museu que mereix una festa tan important a València com el Corpus i amb esta darrera intervenció farem viable la seua consideració com allò que és, un museu oficial que difon el gran patrimoni festiu que tenim a la nostra ciutat”, ha afirmat per finalitzar Fuset, qui ha recordat que gràcies a les noves intervencions i les promocions impulsades per l’Ajuntament també s’han incrementat les visites a este museu en 2017, quan s’hi varen registrar 71.506 visites, una xifra històrica que suposa un 8,7 per cent més que en 2016.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 2 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris