caixa popular

El Museu de la Ciutat es recupera com a espai d'exposicions temporals

El Museu de la Ciutat es recupera com a espai d'exposicions temporals
18/05/2017 -

L’Ajuntament ha reobert hui, Dia Internacional dels Museus, la sala d’exposicions temporals del Museu de la Ciutat, tancat a la ciutadania des del 7 d’octubre de 2007. L’espai s’ha recuperat amb una mostra didàctica al voltant de la importància de l’arqueologia de les catedrals europees, “on es troben els orígens de moltes ciutats”.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha presentat hui aquesta exposició, “que permet conéixer i valora els soterranis arqueològics situats davall de les catedrals”. Anomenada de “De València a Tournai” fa un recorregut per la seu de 21 ciutats.

Glòria Tello ha destacat que hui es recupera aquesta sala amb un projecte que és fruit de la col·laboració internacional, en l’àmbit europeu. Es tracta de la continuació d’una altra exposició que amb el títol “La cathédrale de Tournai à choeur ouvert”, en 2016 es va realitzar a Bèlgica, primer a Tournai i després a Tongeren.

En presentació de “De València a Tournai”, que es podrà visitar a València fins al 30 de setembre, també ha participat el catedràtic de la Universitat de Lovaina, Raymond Brulet, qui ha explicat que les catedrals són un dels elements urbans comuns a tots els països europeus, i que els problemes de la seua conservació i manteniment són prou semblants a tot arreu.

D’altra banda, Tello s’ha fet ressò de la voluntat d’arqueòlegs, arquitectes i gestors del patrimoni, “que és conservar l’essència dels antics edificis, crear zones de reserva científica i transmetre a un públic més ampli el significat que tenen aquestes restes que han perdurat a través dels segles”. I en aquesta línia, l’Ajuntament ha posat a disposició del públic les últimes novetats sobre l’estudi, la conservació, el passat, el present i el futur del cor de les nostres ciutats”, ha


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats