25n
25N
25N

Un mural dedicat a l'oncòloga Anna Lluch

Un mural dedicat a l'oncòloga Anna Lluch
10/07/2019 -

El Centre d’Innovació Las Naves de l’Ajuntament de València i la Universitat Politècnica de València han inaugurat hui el mural dedicat a l’oncòloga valenciana Anna Lluch, en el marc del projecte «Murals interactius dones de ciència», situat en la façana principal del centre de salut de Benimaclet. El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

El mural és obra de les artistes Dafne Tree & Ana Langeheldt, en el qual sobreïx en un extrem el retrat d’Anna Lluch i en l’altre, un microscopi, que simbolitza «la cerca constant en el camp de la investigació científica». Respecte a la gamma cromàtica, predomina el verd, com a símbol de l’esperança, i integra els colors de l’entorn, el dels arbres i les flors grogues, en sintonia amb el retrat.

En la presentació del mural, Anna Lluch ha mostrat el seu agraïment per aquest «gran homenatge» que ha rebut de la mà de la Universitat Politècnica de València i Las Naves. «Em sent molt agraïda», ha assenyalat. En la seua intervenció davant els mitjans de comunicació, la doctora Lluch ha remarcat que «continuem vivint en una societat on encara existeix discriminació i hem d’apoderar el fet de ser dona».

«Este mural, que és una meravella, va en aquest camí, encara que és veritat que el seu protagonista podria haver sigut qualsevol altra dona. Per a mi és un orgull formar part d’aquest gran projecte, l’objectiu del qual precisament és visibilitzar la figura de la dona en la ciència», ha afirmat Anna Lluch.

El rector d’Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, ha destacat la figura d’Anna Lluch, «una dona molt volguda per la nostra societat, amb un currículum extraordinari que li fa ser tot un referent en el camp de la investigació oncològica». Per la seua part, el director tècnic de Las Naves, Javier Ibáñez, ha afegit que aquest projecte és important per a «generar vocacions científiques i crear referents com el d’Anna Lluch que puguen inspirar a moltes xiquetes i joves a dedicar la seua vida a la ciència».

mural- Anna- Lluch

SOBRE ANNA LLUCH

Anna Lluch és doctora en Medicina, des de 1985, i catedràtica de Medicina des de l’any 2010 a la Universitat de València. Ha sigut directora de més de 30 tesis doctorals i ha rebut diferents premis i guardons nacionals i internacionals. Va ser guardonada amb la medalla de la Universitat de València en 2014 i nomenada doctora honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló en 2018. En 2016, Anna Lluch va ser nomenada Filla Adoptiva de la ciutat de València pel Consistori, «per ser un referent nacional i internacional en la investigació i la lluita contra el càncer de mama»

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − sis =