25n
Orgull
Orgull

Municipis i associacions rebran 800.000 euros de Diputació per a programes d’Igualtat

63 ajuntaments i 31 associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre es beneficiaran d’aquest programa d’ajudes

Municipis i associacions rebran 800.000 euros de Diputació per a programes d’Igualtat
08/11/2016 -

La Diputació de València destinarà 800.000 euros a ajuntaments, associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre en dues campanyes d’ajudes per a programes d’Igualtat, una iniciativa que s’organitza per primera vegada i que mostra la forta aposta de la institució cap a l’impuls de les polítiques d’equitat entre hòomens i dones en municipis, així com en la lluita contra la violència de gènere.

“El treball en Igualtat és poc visible però transforma la societat. El nostre enfocament cerca la lluita contra la violència de gènere i el treball cap a l’equitat. Creiem en la igualtat real, en el suport als plans dels municipis, així com en les subvencions als col·lectius que dediquen el seu temps a aquest objectiu”, ha assenyalat la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García.

García treballa en la línia marcada des del primer minut de la legislatura pel president de la Corporació provincial, Jorge Rodríguez, que ja en el seu discurs d’investidura va avançar que les polítiques d’Igualtat serien “un dels pilars fonamentals de la legislatura”. Rodríguez va expressar el seu compromís de treballar per la Igualtat “des dels fets i no solament amb paraules”.

Les ajudes es reparteixen en dues grans campanyes, una dirigida a municipis i l’altra a associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre. “Totes les institucions estem obligades a lluitar per la Igualtat i contra la violència de gènere. És un compromís del Govern. No obstant açò, molts municipis no havien engegat plans d’Igualtat per falta de pressupost i de recursos humans”.

De fet, un informe elaborat per l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Esports de la Diputació presentat enguany assenyalava que el 90% dels ajuntaments de la província de València no tenien un Pla d’Igualtat. Precisament, el principal objectiu d’aquest programa és ajudar a pal·liar aquestes manques, tant de pressupost com de personal, perquè municipis i associacions compten amb majors recursos.

La primera de les campanyes va dirigida a municipis i té un pressupost de 600.000 euros. Es divideix en dos grans grups: poblacions majors i menors de 30.000 habitants. En la primera categoria existeixen diferents modalitats: ajudes destinades a la creació de plans d’Igualtat, amb un import màxim de 5.000 euros per municipi; revisió i avaluació de plans d’Igualtat, amb una ajuda màxima de 1.500 per ajuntament; i una altra per a la contractació d’agents d’Igualtat que porten a terme accions específiques, amb una quantitat límit de 5.000 euros per a cada consistori. Un total de 38 municipis han sol·licitat aquestes ajudes.

Pel que fa als municipis de més de 30.000 habitants, s’ha llançat una línia d’ajudes de fins a 30.000 euros per ajuntament per a finançar programes d’Igualtat, que poden ser tant plans, com campanyes i activitats que promocionen l’equitat de gènere. Un total de 10 consistoris han sol·licitat aquesta ajuda: Alzira, Gandia, Ontinyent, Manises, Paterna, Mislata, Aldaia, Torrent, Sagunt i Burjassot.

 

Impuls de les Associacions, Fundacions i Organitzacions sense Ànim de Lucre

La segona campanya va dirigida a associacions, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre de la província de València, així com federacions i agrupacions de les mateixes la principal activitat de les quals se centre en el desenvolupament d’activitats a favor de la Igualtat: “El nostre compromís amb les associacions és restituir el treball fet fins ara de manera gratuïta, que disposen d’un suport econòmic, ja que fins a hui no han rebut subvencions”, ha assenyalat la diputada d’Igualtat, Joventut i Esports. Les entitats beneficiàries podran rebre fins a un màxim de 5.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + quatre =