25n
25N
25N

Els municipis de la província es mobilitzen per a contenir la Covid-19

Cullera, Xàtiva i Benetússer estableixen noves mesures extraordinàries per a frenar els contagis mentre Alzira demana a Salut Pública que impose més restriccions

Neteja de parcs a Xàtiva

Els municipis de la província es mobilitzen per a contenir la Covid-19

Els ajuntaments de les localitats valencianes de Cullera, Xàtiva i Benetússer han anunciat en les últimes hores la pròrroga de les mesures restrictives posades en marxa amb l’objectiu de frenar els contagis de Covid-19, unint-se a altres municipis que ho feien en dies anteriors, com en el cas d’Ontinyent. En aquest cas, la capital de Vall d’Albaida imposava més restriccions i vigilància durant el passat cap de setmana on tradicionalment se celebrava la fira, enguany suspesa per la crisi sanitària. Les forces de seguretat van interposar un total 76 sancions a la ciutat entre el 14 i 15 de novembre i es van desallotjar dos locals d’oci per incomplir les mesures.

Les forces de seguretat van interposar un total 76 sancions a Ontinyent entre el 14 i 15 de novembre i es van desallotjar dos locals d’oci per incomplir les mesures

Per part seua, des d’Alzira s’ha reclamat a Salut Pública mesures “més restrictives” davant l’augment de casos que està experimentat el municipi. I és que diversos municipis de la Ribera Alta tenen una incidència superior als 500 casos positius per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, l’alcalde Diego Gómez ha proposat a la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro, que s’apliquen mesures més restrictives a la ciutat i a la comarca quant als aforaments i els horaris de limitació de moviment davant l’augment de contagis de coronavirus i ha mostrat la seua “especial preocupació” davant la “dispersió” dels casos en l’àmbit escolar i social i la presència de Covid-19 en els camps i magatzems de caquis i cítrics. “De moment” no es contempla un tancament perimetral.

CULLERA

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Cullera va decidir ahir prorrogar i prendre noves mesures preventives extraordinàries durant aquesta setmana. Entre elles figura el tancament del Centre Municipal d’Esports i suspendre totes les activitats que allí es desenvolupen, així com continuar amb la desinfecció de carrers a càrrec dels serveis municipals i amb la col·laboració del col·lectiu de llauradors de la ciutat.

Des de l’Ajuntament també s’ha decidit mantenir la reducció al 50% l’aforament dels espais per a la celebració d’activitats esportives, competicions federades i activitats culturals (inclou activitats musicals) que es duen a terme amb públic; així com la reducció a la meitat de l’aforament de la Biblioteca Municipal, dels Museus Municipals, de la Casa de la Cultura i de la Casa de l’Ensenyament i el tancament de parcs i jardins.

Prossegueixen igualment les mesures d’ampliació de l’espai disponible del Mercat Ambulant i la distància entre parades per a evitar possibles aglomeracions; la suspensió de les autoritzacions d’ús d’espais municipals, a excepció de terrasses, contenidors d’obra i altres anàlegs, sempre que no resulten incompatibles amb la finalitat d’aquest decret i la vigilància per part de la Policia Local per al compliment de les mesures de prevenció sanitària.

XÀTIVA

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, va anunciar també ahir una pròrroga de 15 dies de les mesures extraordinàries instaurades a principis d’aquest mes de novembre per a frenar la incidència de la pandèmia a la ciutat, ja que les xifres no sols no han disminuït sinó que han augmentat en aquestes dues setmanes.

Segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat corresponents al passat dissabte, Xàtiva té actualment una incidència de 400,26 positius per cada 100.000 habitants, que corresponen a les PCR realitzades en els últims 14 dies (117), mentre que en l’acumulat des de l’inici de la pandèmia el mes de març és de 472 positius i 12 defuncions.

A Xàtiva les xifres no sols no han disminuït sinó que han augmentat en aquestes dues setmanes

Les mesures que es mantenen per als pròxims quinze dies són la suspensió de les activitats, convocatòries i actes de concurrència pública de naturalesa turística, cultural, formativa, esportiva i lúdic-festiva; el tancament al públic de totes les instal·lacions municipals (amb excepció del cementiri, Castell, instal·lacions esportives per a ús federat en competicions i entrenaments i el Conservatori); suspensió d’autoritzacions i cessions d’espais municipals; tancament de parcs i jardins de la ciutat; regulació dels espais municipals oberts i restricció de l’aforament permés i restriccions en els casals fallers i en les seus d’associacions i clubs (màxim de 6 persones).

La Policia Local de Xàtiva intensificarà la seua vigilància en el municipi perquè totes les accions que es duen a terme es controlen al màxim possible, principalment els caps de setmana en les zones d’oci i de màxima afluència.

ALFAFAR, LLOC NOU DE LA CORONA I SEDAVÍ

L’Ajuntament de Benetússer també prorrogarà durant quinze dies més les mesures extraordinàries decretades el passat 2 de novembre. D’aquesta manera, amb l’objectiu de continuar frenant la propagació de la Covid-19 en el municipi, el consistori mantindrà la limitació de l’accés a espais públics, així com la supressió d’activitats culturals i serveis municipals fins al dimecres 2 de desembre a les 00.00 hores.

Es tracta d’una decisió presa de manera conjunta pels alcaldes i alcaldesses de Benetússer, Alfafar, Lloc Nou de la Corona i Sedaví a partir de l’observació i anàlisi dels casos positius a la comarca de l’Horta Sud. Una incidència, assenyalen, que “convida a ser previnguts i a treballar en la prevenció dels contagis seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries”.

“Amb la pròrroga d’aquest paquet de mesures extraordinàries volem limitar al màxim els riscos i per a això sol·licitem la col·laboració de la ciutadania a l’hora de sumar esforços contra la Covid-19”, ha destacat l’alcaldessa de Benetússer, Eva Sanz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + 18 =