25n
Orgull
Orgull

El Consell i el Govern central acorden que els municipis puguen associar-se per a tindre un cos policial comú

El Consell i el Govern central acorden que els municipis puguen associar-se per a tindre un cos policial comú
07/09/2019 -

La Generalitat Valenciana ha arribat a un acord amb el Govern central per a garantir que els municipis de la Comunitat puguen associar-se amb la finalitat de tindre un cos de policia local en comú, sota la fórmula d'”associacions de municipis” i no de “mancomunitats de municipis” com recollia la Llei de Mancomunitats de la Generalitat.

Així ho ha explicat aquest dissabte el director general d’Administració Local, Antoni Such, després que aquest divendres el ple del Tribunal Constitucional admetera a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat promogut pel president del Govern contra la Llei de Mancomunitats de la Comunitat, que es va presentar perquè l’Executiu central considerava que la normativa obria la porta al fet que aquests organismes supramunicipals pogueren tindre Policia Local quan aquesta possibilitat ja ha sigut rebutjada pel mateix TC.

Segons el director general d’Administració Local de la Generalitat, l’executiu central i l’autonòmic han arribat a un acord que suposa el compromís de l’Estat de retirar el Recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Mancomunitats i la seua disposició addicional segona.

Al mateix temps, la Generalitat es compromet a modificar en la Llei d’acompanyament aquesta disposició en el sentit de canviar l’expressió “mancomunitats de municipis” per “associacions de municipis”. Una vegada aprovada en les Corts Valencianes aquesta modificació, l’Estat retiraria el recurs, segons ha indicat el Consell.

“L’objectiu de la Generalitat d’optimitzar els recursos de seguretat en els municipis xicotets es dóna per compliment, ja que en aquests moments existeixen municipis que per la seua grandària o per escassetat de recursos no poden disposar en les seues plantilles d’agents de policia local que presten aquests serveis, i mitjançant la fórmula acordada es pot complir àmpliament l’objectiu que es pretenia en la Llei de Mancomunitats”, ha destacat Such.

El director general ha valorat que “la col·laboració i el diàleg entre les administracions permet buscar solucions als problemes dels valencians i de les valencianes”.

En la mateixa línia, ha ressaltat el “compromís ferm de la Generalitat de treballar per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i, en aquest cas concret, d’aquells que viuen en municipis xicotets”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + set =