25n
25N
25N

El 80% dels municipis d'influència de Port Mediterraneo creu que el projecte revitalitzarà la zona

El 80% dels municipis d'influència de Port Mediterraneo creu que el projecte revitalitzarà la zona
17/01/2020 -

El 80 per cent dels enquestats en municipis d’influència de Port Mediterraneo creu que el projecte revitalitzarà la zona, segons un estudi encarregat pel grup Intu Eurofund, impulsor de la inciativa prevista a Paterna que assenyala que la falta d’oferta comercial indueix una despesa física evadida de 528,7 milions d’euros i 94 milions d’euros en compres online en les àrees analitzades.

L’enquesta, elaborada per GfK, s’ha realitzat a València, Bétera, Burjassot, Godella, Rocafort, San Antonio de Benagéber, Aldaia, Manises, Mislata, Quart de Poblet i Xirivella amb l’objectiu de recaptar, tant els hàbits de compra presents i futurs en aquesta àrea, com el grau de suport al projecte Port Mediterrani.

Així, 9 de cada 10 entrevistats consideren que Port Mediterrani crearà ocupació per als municipis pròxims, una dada determinant perquè el sondeig revela un gran consens a assenyalar l’atur com el principal problema dels municipis, segons les mateixes fonts.

El 80% dels consultats consideren que Port Mediterrani revitalitzarà la vida dels municipis pròxims i generarà beneficis per a l’economia d’aquestes localitats. En aquest sentit, coindicen en què el centre millorarà tant l’oferta d’oci de la zona (90%) com l’oferta comercial (80%), solucionant un dels principals problemes dels municipis de L’Horta Nord i Oest.

Així mateix, el 81% de la població expressa una valoració positiva de Port Mediterrani, un 90% sosté que serà diferent i la intenció de visita supera el 70%. Entre els municipis en els quals el projecte recapta un major suport destaca Manises amb un 85% de valoració positiva i una intenció de visita del 75%.

Únicament el 12% de la població objectiu de l’àrea d’influència analitzada ha visitat un centre de comerç i oci similar al d’Intu Mediterrani.

DESPESA “EVADIDA”

L’Horta Nord i Oest comparteixen una alta necessitat de millorar la seua oferta comercial, segons l’anàlisi que quantifica que el percentatge de despesa física evadida (realitzat fora del municipi) en roba-calçat-complements, equipament tecnològic i equipament de la llar, oscil·la entre el 46% al 96%, destacant amb percentatges superiors al 80% els municipis de L’Horta Nord, Godella, Rocafort i San Antonio de Benagéber.

En ser consultats pels motius del consum fora del mateix municipi en tots ells assenyalen la falta d’oferta comercial com a principal causa.

De les quatre categories analitzades només en alimentació-drogueria-perfumeria la mitjana de despesa realitzada en els municipis ronda el 90% (sent significativament inferior a Godella amb un 56%; Rocafort amb un 38% i San Antonio de Benagéber amb un 64%).

En termes econòmics, la despesa física evadida és de 528,7 milions d’euros mentre que les compres realitzades a través d’internet ascendeixen a 94 milions d’euros.

El sondeig també ha consultat la despesa esperada en 2-3 anys en internet, amb una previsió de creixement exponencial en tots els béns de consum. Destaca el fet que els municipis preveuen realitzar online entre el 15 i el 25% de les seues compres tant de roba-calçat- complements com d’equipament tecnològic.

Per a l’estudi es van realitzar, entre febrer i març i desembre de 2019, 3.262 entrevistes de les quals la majoria s’han realitzat a València (758), seguida de Bétera (250), Burjassot (248), Godella (251), Rocafort (252), San Antonio de Benagéber (250), Aldaia (250), Manises (253), Mislata (250), Quart de Poblet (249) i Xirivella (250).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =