El 80% dels municipis d'influència de Port Mediterraneo creu que el projecte revitalitzarà la zona

Guardar

puerto mediterraneo intu
puerto mediterraneo intu

El 80 per cent dels enquestats en municipis d'influència de Port Mediterraneo creu que el projecte revitalitzarà la zona, segons un estudi encarregat pel grup Intu Eurofund, impulsor de la inciativa prevista a Paterna que assenyala que la falta d'oferta comercial indueix una despesa física evadida de 528,7 milions d'euros i 94 milions d'euros en compres online en les àrees analitzades.

L'enquesta, elaborada per GfK, s'ha realitzat a València, Bétera, Burjassot, Godella, Rocafort, San Antonio de Benagéber, Aldaia, Manises, Mislata, Quart de Poblet i Xirivella amb l'objectiu de recaptar, tant els hàbits de compra presents i futurs en aquesta àrea, com el grau de suport al projecte Port Mediterrani.

Així, 9 de cada 10 entrevistats consideren que Port Mediterrani crearà ocupació per als municipis pròxims, una dada determinant perquè el sondeig revela un gran consens a assenyalar l'atur com el principal problema dels municipis, segons les mateixes fonts.

El 80% dels consultats consideren que Port Mediterrani revitalitzarà la vida dels municipis pròxims i generarà beneficis per a l'economia d'aquestes localitats. En aquest sentit, coindicen en què el centre millorarà tant l'oferta d'oci de la zona (90%) com l'oferta comercial (80%), solucionant un dels principals problemes dels municipis de L'Horta Nord i Oest.

Així mateix, el 81% de la població expressa una valoració positiva de Port Mediterrani, un 90% sosté que serà diferent i la intenció de visita supera el 70%. Entre els municipis en els quals el projecte recapta un major suport destaca Manises amb un 85% de valoració positiva i una intenció de visita del 75%.

Únicament el 12% de la població objectiu de l'àrea d'influència analitzada ha visitat un centre de comerç i oci similar al d'Intu Mediterrani.

DESPESA "EVADIDA"

L'Horta Nord i Oest comparteixen una alta necessitat de millorar la seua oferta comercial, segons l'anàlisi que quantifica que el percentatge de despesa física evadida (realitzat fora del municipi) en roba-calçat-complements, equipament tecnològic i equipament de la llar, oscil·la entre el 46% al 96%, destacant amb percentatges superiors al 80% els municipis de L'Horta Nord, Godella, Rocafort i San Antonio de Benagéber.

En ser consultats pels motius del consum fora del mateix municipi en tots ells assenyalen la falta d'oferta comercial com a principal causa.

De les quatre categories analitzades només en alimentació-drogueria-perfumeria la mitjana de despesa realitzada en els municipis ronda el 90% (sent significativament inferior a Godella amb un 56%; Rocafort amb un 38% i San Antonio de Benagéber amb un 64%).

En termes econòmics, la despesa física evadida és de 528,7 milions d'euros mentre que les compres realitzades a través d'internet ascendeixen a 94 milions d'euros.

El sondeig també ha consultat la despesa esperada en 2-3 anys en internet, amb una previsió de creixement exponencial en tots els béns de consum. Destaca el fet que els municipis preveuen realitzar online entre el 15 i el 25% de les seues compres tant de roba-calçat- complements com d'equipament tecnològic.

Per a l'estudi es van realitzar, entre febrer i març i desembre de 2019, 3.262 entrevistes de les quals la majoria s'han realitzat a València (758), seguida de Bétera (250), Burjassot (248), Godella (251), Rocafort (252), San Antonio de Benagéber (250), Aldaia (250), Manises (253), Mislata (250), Quart de Poblet (249) i Xirivella (250).

Destacats