25n
25N
25N

Els municipis de l'Horta Sud acorden suspendre tots els actes nadalencs multitudinaris i busquen alternatives

La decisió es va prendre ahir en l’última reunió de la Mesa de Diàleg Units per l’Horta Sud que celebra mensualment la Mancomunitat de l’Horta Sud

Els municipis de l'Horta Sud acorden suspendre tots els actes nadalencs multitudinaris i busquen alternatives
10/11/2020 -

Els municipis de la comarca de l’Horta Sud van acordar ahir suspendre tots els actes multitudinaris que habitualment organitzen durant les dates nadalenques i busquen alternatives per a poder celebrar algun esdeveniment complint amb les mesures de precaució davant el virus. La decisió es va prendre ahir en l’última reunió de la Taula de Diàleg Units per l’Horta Sud que celebra mensualment la Mancomunitat de l’Horta Sud amb alcaldes, alcaldesses i representants dels municipis de la comarca en la qual es posen en comú estratègies de lluita contra la pandèmia i solucions a problemes comuns.

La situació de creixement del nombre de contagis a la comarca ha fet que mancant més d’un mes per a la celebració de Nadal els ajuntaments de la comarca hagen descartat grans celebracions i estiguen enfocant els seus esforços a buscar alternatives. La majoria d’elles dirigides als més joves als quals tots els consistoris busquen poder oferir algun esdeveniment que complisca amb totes les mesures de seguretat.

Durant la reunió es va realitzar un seguiment de l’afectació de la pandèmia a la comarca. Els municipis més afectats van exposar les últimes mesures adoptades per a tallar la transmissió del virus que ha portat a la suspensió de tota activitat cultural i d’oci i el tancament d’instal·lacions recreatives i parcs. Els primers a llançar una declaració conjunta en aquest sentit van ser Alfafar, Benetússer, Sedaví i Llocnou de la Corona. Uns dies més tard es van unir Xirivella i Massanassa en l’adopció de mesures més dràstiques.

José Cabanes, vicepresident de la Mancomunitat de l’Horta Sud, va ser l’encarregat de dirigir la reunió i va aprofitar aquesta circumstància per a llançar un missatge de suport a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública. “Estan treballant moltíssim per a frenar la pandèmia i els ajuntaments hem d’abrigallar-los i ajudar-los en el que puguem. Només units eixirem d’aquesta”, explicava Cabanes.

Activitats esportives

La reunió va servir també per a posar en comú actuacions quant a activitats esportives i limitació d’accés de públic als recintes esportius. La majoria dels municipis ja aplicaven restriccions d’entrada fins i tot la prohibició amb la qual la resolució de 6 de novembre de la Conselleria de Sanitat que decretava la prohibició de l’assistència de públic en recintes esportius no els ha afectat.

La reunió va servir per a posar en comú alguns dubtes que finalment van poder quedar resoltes sobre la possibilitat d’habilitar o no els vestuaris i les dutxes en el cas de les piscines municipals en les quals es realitza pràctica esportiva.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 11 =