25n
25N
25N

Mundina (PP): "Només un de cada quatre autobusos de l'EMT disposa de mampares de seguretat contra la COVID 19"

A més, el PP afirma que “a principis de setembre només s’havien instal·lat mampares en 128 autobusos d’un total de 480 autobusos que conformen la flota de l’EMT”

Mundina (PP): "Només un de cada quatre autobusos de l'EMT disposa de mampares de seguretat contra la COVID 19"
20/10/2020 -

El regidor del Grup Municipal Popular, Carlos Mundina, ha revelat que després de vuit mesos d’iniciar-se la pandèmia de la COVID 19 només un de quatre autobusos de l’EMT dispose de mampares de seguretat i es continue recorrent a plàstics per a evitar el contacte entre conductor i viatgers. “És una vergonya que a hores d’ara seguim sense les mínimes mesures de seguretat en els autobusos com es va exigint per part dels treballadors en la taula de seguretat i higiene en el treball”, va explicar Mundina.

Del total de la flota de l’EMT, formada per més de 480 autobusos, només un 25% disposen de mampares, és a dir 128 autobusos equipats amb les mínimes mesures de seguretat. A més, en hores punta, per la falta de previsió en l’EMT, no es compleixen les mesures de distanciament entre els passatgers com ocorre en la xarxa de metro de València.

Aquests fets demostren com és la gestió municipal en matèria de transport públic, amb continus retards en el pas de la majoria de línies i sense mesures de seguretat. A això, cal sumar l’increment del deute de la companyia cada any, perquè l’Ajuntament cada vegada ha d’augmentar la partida que destina a l’EMT mentre continuen augmentant els alts càrrecs en l’EMT amb pujades de sous per als directius mentre es neguen a reconéixer l’augment de l’IPC.

Mundina ha denunciat la nefasta gestió en l’EMT, a la qual van robar 4 milions d’euros, sense que s’haja recuperat ni un cèntim. A això, se suma que cada any és major l’aportació de l’Ajuntament de València per al seu funcionament.

L’Ajuntament de València va augmentar per a 2020 en més de dos milions d’euros la seua aportació a l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que se situarà en els 67,79 milions d’euros, un 3,5% més que en 2019, quan va ser de 65,5 milions. Així cada any costa més diners als valencians mantenir l’EMT mentre la gestió de la companyia és cada vegada pitjor.

La injecció de liquiditat per part del consistori es produeix després de l’estafa que ha buidat quatre milions d’euros dels comptes de l’empresa pública de transports, encara que fonts municipals van deslligar l’increment del frau.

Procés de selecció nou gerent

El regidor popular i conseller de l’EMT, en relació amb l’elecció del nou gerent, ha reiterat que “és imprescindible que es convoque un concurs obert, transparent, en el qual es garantisca la pública concurrència, per a seleccionar a un professional gerent competent que situe a l’empresa com el principal referent d’un transport públic sostenible a València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 8 =