25n
25N
25N

Mulet repta a Ábalos a "pujar-se d'incògnit" a un rodalia de València per a "experimentar el risc"

Mulet repta a Ábalos a "pujar-se d'incògnit" a un rodalia de València per a "experimentar el risc"
11/01/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha realitzat una bateria de preguntes al Govern referent al “caos ferroviari” en les rodalies del nucli de València, entre les quals destaca una interpel·lació al ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, en la qual el parlamentari li repta: “S’atreviria a aventurar-se a pujar-se d’incògnit, sense previ avís, en un tren de rodalia al País Valencià per a experimentar el risc o manca de suficient adrenalina?”.

Aquesta sol·licitud de Mulet ve motivada per l’avaria que es va produir aquest divendres a la vesprada en l’Estació del Nord de València i que va generar cancel·lacions de trens i retards generalitzats en tots els combois que entraven i eixien, la qual cosa va ocasionar que els viatgers s’aglomeraren en el vestíbul i les andanes.

Mulet ha assegurat que “a pesar que Renfe assegura que l’avaria s’ha produït al migdia i ha quedat solucionada al voltant de les quatre, al llarg de la vesprada encara s’han estat realitzant diverses comprovacions”. “Els desajustaments han obligat a cancel·lar quatre trens de proximitat i tres Talgo”, ha indicat.

El senador ha criticat que aquesta situació “se suma a l’inici de les obres del Corredor Mediterrani entre València i Barcelona”, en les quals s’està realitzant l’entroncament amb la variant de Vandellòs, i que obliga durant aquest cap de setmana a realitzar amb autobús el trajecte des de l’Aldea-Amposta.

“Renfe rep una part important dels pressupostos de l’estat per a donar un servei públic absolutament tercermundista. Portem molt de temps de protestes i cap conseqüència. Persones que arriben tots els dies tarde al treball, uns altres que el que fan és tornar a usar els vehicles particulars. Això és una política encertada per a promoure la lluita contra el canvi climàtic?”, ha manifestat.

Per això, el representant de Compromís en la Cambra Alta ha preguntat “què va passar el dia 10 de gener en l’Estació del Nord de València?”, “quina versió va donar el servei informatiu d’Adif i el de Renfe sobre aquests incidents?” i “quin responsable serà destituït per la seua inútil gestió?”.

Així mateix, el senador també pregunta si aquest “continu caos ferroviari” és “una estratègia per a desmantellar el servei ferroviari al País Valencià”, i demana saber quantes incidències en el servei ferroviari han detectat o comptabilitzat Renfe o Adif en els últims 5 anys en tot el territori valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + un =