25n
Orgull
Orgull

Mulet (Compromís) denúncia que el Govern "no es compromet" a fer PCR als aeroports de destinacions turístiques

Mulet (Compromís) denúncia que el Govern "no es compromet" a fer PCR als aeroports de destinacions turístiques
10/10/2020 -

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat que el Govern “no es compromet” a realitzar proves PCR als aeroports de destinacions turístiques com els de la Comunitat Valenciana, Illes Canàries i Balears, “com sí que ocorre a les illes Açores, Regne Unit o Alemanya”.

El senador va presentar una pregunta escrita dirigida al Govern en la qual indicava que “quan s’arriba a un aeroport de les illes Açores des d’una destinació Schengen, com Lisboa, els passatgers són sotmesos a una PCR per al control del coronavirus”, ha informat Compromís en un comunicat.

El portaveu de la coalició va preguntar explícitament si AENA o el Ministeri de Sanitat “pensen posar aquesta pràctica en vigor almenys als aeroports de destinacions turístiques com la Comunitat Valenciana, Illes Canàries i Balears”.

En resposta al senador, el Govern ha indicat que “s’està treballant de manera continuada en la millora dels controls sanitaris, a fi d’evitar, en la mesura que siga possible, la introducció de casos de Covid-19” i a “garantir la seguretat d’Espanya com a destinació turística internacional, valorant amb això totes les alternatives de control i la seua possible implantació sobre la base de l’evolució d’aquesta crisi sanitària”.

En aquest sentit, Mulet ha criticat que la contestació de l’Executiu “no pot ser més vaga i falta de compromisos concrets”. “Aquesta resposta no diu res, no adquireix cap compromís”, ha denunciat.

“Molta gent està demanant que es facen les proves PCR per a vols que arriben a llocs turístics, ja que amb aquestes mesures s’ajudaria a donar seguretat i intentar alçar en un sector econòmic vital per a l’economia de moltes zones de l’Estat, especialment a les illes o les comarques valencianes costaneres”, ha assenyalat.

Així, ha admés que és “clar” que “no és una mesura senzilla”, que “requereix recursos i inversions” i “dotar d’una infraestructura considerable davant l’arribada dels vols”, però “davant la situació de desconfiança que desincentiva el turisme internacional, cal avançar en mesures que generen tranquil·litat, milers d’ocupacions i d’economies depenen en el nostre Estat d’adoptar mesures serioses”.

El portaveu de Compromís ha remarcat que aquest debat sobre les mesures a adoptar als aeroports “està produint-se en tota Europa”. De fet, ha assegurat que Munic o Berlín han sistematitzat les proves als aeroports. “Ací, per contra, tenim a presidentes autonòmiques que estan dinamitant la confiança en la seguretat dels aeroports, venent estridentment que Barajas és poc més que l’epicentre dels contagis a Espanya”, ha lamentat, i ha afegit que “amb eixa publicitat anem malament”.

Mulet s’ha preguntat “què és més costós, si fer PCR als aeroports o continuar pagant ERTO de negocis turístics que ningú sap quan retornaren l’activitat davant la por”. “Si des dels Governs de Canàries i Balears han demanat que els permeten fer PCR en arribada i el Govern es fa el longuis, alguna cosa està passant”, ha finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 16 =